Aktuelno iz kulture

Jana Bjelica o ostvarenju "Jorgovani": To je film koji opominje, koji vas tera da se zapitate

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

10:01

Jana Bjelica o ostvarenju "Jorgovani":  To je film koji opominje, koji vas tera da se zapitate
Jana Bjelica o ostvarenju "Jorgovani": To je film koji opominje, koji vas tera da se zapitate - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Jana Bjelica u novom filmu "Jorgovani", čija je premijera na predstojećem FEST-u, tumači lik mlade glumice Maje, koja naglo ulazi u svet velikih zvezda.

"Pokušala sam da spojim neke dileme koje ima mladi čovek bez obzira kojim poslom počinje da se bavi. Mislim da svi imamo iste dileme i problem je samo malo drugačije zapakovan, ali je uvek isti", rekla je glumica za Tanjug.

Bjelica je rekla da su "Jorgovani" satira, i da je u filmu dragoceno postojanje "ozbiljne kritike situacije u kojoj se nalazimo".

Prema njenim rečima, film na vrlo duhovit način predstavlja "neke suštinske probleme za koje je krajnje vreme da se zapitamo". 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Meni u našoj kinematografiji nedostaje stava i opomene. Ovo je film koji opominje, koji vas tera da se zapitate, da barem malo razmislimo", rekla je glumica.

Bjelica je ocenila da će gledaoce privući "vrlo vesela i simpatična glumačka ekipa, dobra i pozitivna energija, hrabrost da se određene stvari kažu i humor".

U filmu je centralni događaj producentska žurka, a Bjelica priznaje da je glumcima bilo zanimljivo da se prisećaju ličnih iskustava iz takvih situacija, koja su nastojali da prenesu u film.

Bjelica je napomenula da joj je bila čast da deli kadrove sa kolegama kao što su Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Mima Karadžić i brojni drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura