Aktuelno iz kulture

Sloboda Mićalović o filmu "Jorgovani": To je crna komedija, nećete videti onu vrstu romantike kao u "Ranjenom orlu"

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2024

-

10:10

Sloboda Mićalović o filmu "Jorgovani": To je crna komedija, nećete videti onu vrstu romantike kao u "Ranjenom orlu"
Sloboda Mićalović o filmu "Jorgovani": To je crna komedija, nećete videti onu vrstu romantike kao u "Ranjenom orlu" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Sloboda Mićalović igra glavnu ulogu u novom filmu "Jorgovani" koji će biti premijerno prikazan na predstojećem FEST-u. Mićalović igra glumicu Katarinu, koja je u javnosti voljenija i priznatija od svog kolege supruga Igora, u tumačenju Ivana Bosiljčića.

Priča okuplja glumce na žurci nakon uspešne premijere na kojoj dolazi do preokreta - supružnici postaju suparnici u želji da odmere snage ko kakvu poziciju koju ima. Mićalović kaže da joj je u tome bio najveći izazov kako da predstavi svoju branšu.

"Tu je bilo najzahtevnije naći meru, da ne bude karikatura, a da opet ne budemo suviše fini prema našoj profesiji i onome kakvi umemo da budemo", navela je glumica.

Mićalović je "Jorgovane" nazvala romantičnom, crnom komedijom, u kojoj su Bosiljčić i ona, poznati kao par iz serije "Ranjeni orao" reditelja Zdravka Šotre, uspeli da se pokažu u novom svetlu.

"Vidim po komentarima da jedva čekaju da smo konačno opet na filmskom platnu nas dvoje. To je stvarno jako lepo", rekla je Mićalović.

Prema njenim rečima, u filmu ima puno komedije, a glumci su išli u dramu, koja je zahtevala da uđu dublje u neke situacije koje preživljavaju i kroz koje prolaze, pošto svako ima svoj problem.

"Igor (Bosiljčićev lik) ima problem nedovoljno ostvarenog glumca. Katarina ima problem prolaznosti - dolaze mlade glumice, jače, spremnije, lepše. Kako sad u korak s vremenom, šta će sada igrati", rekla je Mićalović.

Pošto se bude strahovi, lik Mićalovićeve postaje suroviji prema svima, a "opet drži taj svoj autoritet i tu svoju poziciju koja nju štiti od mogućih iskliznuća". 

Prema njenim rečima, tu je i lik kog tumači Gordan Kičić kao reditelj, koji želi da prestane da se bavi komercijalnim stvarima, već samo umetničkim, odnosno "svako ima problem koji na kraju ugradi zajedničku sliku".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Mićalović je naglasila da gledaoci u "Jorgovanima" između nje i Bosiljčića sigurno neće videti tu vrstu romantike kao u "Ranjenom orlu".

"Apsolutno ne. Zato sam i rekla da je crna komedija. Videćete Bosketa i mene u surovom odnosu. Neće biti tako 'mirjamovski' lagan. Ne, naprotiv", rekla je Mićalović.

Primetivši da se danas mladi reditelji plaše dugih, komplikovanih kadrova, Mićalović je istakla da to nije slučaj u "Jorgovanima", u kojima reditelj Siniša Cvetić ide između savremenog pristupa filmu, a opet je zadržeo kvalitetan filmski jezik.

"Gledaoci će morati i da sačekaju da se promeni kadar. Radimo na strpljenju, jer gubimo suštinu kad nas samo zaslepljuje slike. Mi smo se fokusirali na priču. Puno će se smejati, na moment da će zaplakati, ali će, verujem, izaći iz bioskopa dobro raspoloženi", navela je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura