Aktuelno iz kulture

Tri posetioca Muzeja Titanika u bolnici nakon rušenja veštačke sante leda

Komentari

Autor: ABC News

04/08/2021

-

17:35

Tri posetioca Muzeja Titanika u bolnici nakon rušenja veštačke sante leda
Tri posetioca Muzeja Titanika u bolnici nakon rušenja veštačke sante leda - Copyright Tanjug AP/Curt Habraken/The Mountain Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tri posetioca Muzeja Titanika u Pidžin Fordžu u Tenesiju povređena su kada se na njih obrušila veštačka santa leda, a policija je ovaj incident proglasila nesrećnim slučajem.

Santa je bila pričvršćena za zid i dočaravala je uslove u kojim se dogodilo potonuće Titanika, a posetiocima muzeja bilo je dozvoljeno da je dodiruju, a od utorka je uklonjena, prenosi ABC Njuz

"Naša santa se srušila i povredila tri gosta koja su odvedena u bolnicu. U ovom trenutku ne znamo stepen njihovih povreda, a naše misli i molitve su uz sve koji su pogođeni ovim događajem, uključujući i one koji su prvi pružili pomoć", saopštili su vlasnici muzeja Meri Kelog Džoslin i Džon Džoslin i dodali da će biti potrebno najmanje četiri nedelje da se novi zid sa santom leda izgradi.

Muzej se predstavlja kao "najveći muzej posvećen Titaniku" i omogućava posetiocima da urone ruke u ledenu vodu, ubacuju lopatom ugalj u veliku peć i osete šta su proživljavali putnici na tom brodu. Njihove ulaznice izgledaju kao karte za ukrcavanje na brod, na kojima se nalaze imena stvarnih putnika Titanika. U muzeju je izloženo više od 400 artefakata sa originalnog broda, koji je potonuo 1912. na svom prvom putovanju.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura