Aktuelno iz kulture

Palestinac bio veliki favorit, ali ipak ne ide u Malme: Iznenađenje na izboru za predstavnika Islanda na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2024

-

07:43

Palestinac bio veliki favorit, ali ipak ne ide u Malme: Iznenađenje na izboru za predstavnika Islanda na Evroviziji
Palestinac bio veliki favorit, ali ipak ne ide u Malme: Iznenađenje na izboru za predstavnika Islanda na Evroviziji - Copyright Prinstscreen YouTube/Bashar Murad, eurovision.tv

veličina teksta

Aa Aa

Istovremeno kada se u Srbiji održavalo takmičenje Pesma za Evroviziju, na kom je pobedila Teya Dora sa pesmom "Ramonda", održano je i nacionalno finale na Islandu gde je izabrana pesma koja bi tu ostrvsku državu trebalo da predstavlja u maju u Malmeu. Iako je glavni favorit bio Bašar Murad, pevač palestinskog prekla, pobedu je, na iznenađenje mnogih, odnela Hera Bjork sa pesmom "Scared of Heights".

Murad je inače važio za velikog favorita čim je objavljeno da će se takmičiti na izboru Songvakepnin 2024, čak i pre nego što je objavljena pesma. Upravo je zbog njega Island bio i jedan od glavnih favorita za pobedu na Pesmi Evrovizije, pa se na kladionicama "šetao" pri vrhu tabele.

Međutim, u subotu je pobedila Hera Bjork, koja je Inače već predstavljala Island 2010. godine. Ipak, i dalje je neizvesno hoće li i ona ići u Malme.

Island je, naime, još u januaru najavio da će se možda povući sa takmičenja, a kao razlog naveden je rat u Gazi, tačnije pozvao je da Izrael bude diskvalifikovan.

Odluka je sada na Heri Bjork i islandskoj radio-televiziji RUV o tome da li će uopšte učestvovati ove godine na Evroviziji.

Inače, po objavljivanju rezultata, Island je počeo da pada na kladionicama. Prvo mesto sa najviše šansi za pobedu, kladionice trenutno daju Hrvatskoj i pesmi "Rim Tim Tagi Dim".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura