Aktuelno iz kulture

Teya Dora ide u Malme: Pesma "Ramonda" predstavljaće Srbiju na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

02/03/2024

-

20:57

Teya Dora ide u Malme: Pesma "Ramonda" predstavljaće Srbiju na Evroviziji
Teya Dora ide u Malme: Pesma "Ramonda" predstavljaće Srbiju na Evroviziji - Copyright Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Teya Dora sa pesmom "Ramonda" predstavnica je Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, odlučeno je noćas na nacionalnom takmičenju.  Predstavnica je odabrana među šesnaest takmičara koji su nastupili na "Pesmi za Evroviziju", na osnovu glasova žirija i publike.

Naziv njene pesme nosi posebnu simboliku. Reč je o cvetu ljubičastih latica koji je simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra. 

Teya Dora je, inače, nekoliko dana pre finala dospela na prvo mesto liste favorita za predstavnika Srbije u Malmeu i to prema izboru svetskog portala Eurovision World.

Pevačica je rođena u Boru 1992. godine, a nakon završetka srednje i srednje muzičke škole, postala je stipendista na čuvenom Berkliju gde je završila studije pevanja.

Na koledžu je bila u istoj klasi sa trenutno vrlo popularnim pevačem Čarlijem Putom.
Nekoliko godina je živela i stvarala u Njujorku, a na domaću scenu vratila se napre pisanjem pesama za druge popularne muzičare.

Najveću pažnju privukla je pesmom "Džanum" snimljenom za seriju "Južni vetar: Na granici". Prošle godine je na listi 200 najtraženijih pesama na globalnom nivou na sajtu za pretragu muzike "Shazam", ta pesma bila na drugom mestu i prevazišla čak i evrovizijski hit "Tattoo", koji je švedskoj pevačici Lorin doneo pobedu.

00.18 Voditelji su pročitali i glasove publike, ponderisane u poene: M.ira je dobila 1 poen, dva poena Keni nije mrtav, Dušan Kurtić tri, Zejna četiri, Džordži pet, Bojana i David šest, Zorja sedam, Konstrakta osam, Teya Dora deset, a Breskvica dvanaest. Ipak, glasovi žirija su presudili i pobedu je odnela Teya Dora sa pesmom "Ramonda".

00.15 Marija Šerifović, predsednica žirija dala je osam poena Zejni, deset poena Zorji, a maksimalan broj bodova dodelila je Teya Dori. Nakon njenog glasanja, na tabeli vodi upravo njena pesma "Ramonda", ali to naravno, nije konačan rezultat, jer se čekaju glasovi publike.

00.14 Aleksandar Sedlar Konstrakti je dao osam poena, Zorji deset, a dvanaest poena Hristini ("Bedem").

00.13 Dejan Petrović dao je Zorji osam poena, Teya Dori deset, a dvanaest poena Breskvici.

00.12 Sajsi MC dala je osam bodova Zejni ("Najbolja"), deset poena Zorji ("Lik u ogledalu"), a 12 poena Teya Dori ("Ramonda").

00.10 Žika Zana dao je 8 bodova Zejni i pesmi "Najbolja", Leni Kovačević ("Zovi me Lena") 10 poena, a maksimalan broj bodova Dušanu Kurtiću ("Zbog tebe živim").

00.08 Čekamo glasanje žirija...

23.49 Poseban segment finala posvećen 20. godišnjici učešća Željka Joksimovića na Evroviziji sa pesmom "Lane moje". 

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Publika je dobila priliku bliže da se upozna sa životom i biografijom popularnog muzičara, koji se u više navrata vraćao Evroviziji kao učesnik, ali i autor.

U revijalnom delu Joksimović je izveo svoju drugu evrovizijsku numeru "Nije ljubav stvar" i to u pratnji hora i orkestra. Usledio je poseban aranžman pesama koje je za Evroviziju pisao za druge učesnike: "Lejla", (Hari Varešanović, Bosna i Hercegovina) i "Adio", (Knez, Crna Gora).

23.40 Glasanje publike je završeno, a preostalo je da se o svojim favoritima izjasne članovi žirija - Zoran Živanović, lider grupe Zana, Ivana Rašić, poznata kao Sajsi MC, Dejan Petrović, šef orkestra "Dejan Petrović Big Bend", Aleksandar Sedlar, kompozitor i dirigent i Marija Šerifović, koja je i predsednica žirija.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

23.24 Glasanje je počelo, a publika će imati 15 minuta da glasa za svog favorita.  

Kako možete da glasate za svog favorita

Predstavnik Srbije u Malmeu biće izabran kombinacijom glasova petočalnog stručnog žirija i publike u odnosu 50 : 50.

Članovi žirija su: Zoran Živanović, lider grupe Zana, Ivana Rašić, poznata kao Sajsi MC, Dejan Petrović, šef orkestra "Dejan Petrović Big Bend", Aleksandar Sedlar, kompozitor i dirigent i Marija Šerifović, koja je i predsednica žirija.

Žiri glasa tako što će izabrati 10 pesama kojima će dodeliti tradicionalne evrovizijske poene 1—8, 10 i 12. Na osnovu zbira poena pet članova žirija rangiraće se pesme tako da ona s najvećim zbirom dobije 12 poena.

Publika će glasati putem telefona, i to tek nakon što sve pesme budu izvedene. Glasanje traje 15 minuta, a s jednog broja telefona može se glasati najviše 20 puta. Pesma koja bude dobila najviše glasova, dobija 12 poena.

U slučaju da dve ili više pesama u konačnom zbiru dobiju isti broj bodova, prednost dobija ona koja je dobila veći broj poena od publike.

Radio-televizija Srbije će svoj deo prihoda od SMS poruka tokom sva tri dana festivala donirati Udruženju "Zvončica" za pomoć deci oboleloj od malignih i retkih bolesti.

Prethodno su se predstavile sve kompozicije finala "Pesme za Evroviziju", a izvođači su sada smešteni u "grin rum". 

23.09 Dušan Kurtić zatvorio je takmičarske nastupe pesmom "Zbog tеbе živim" prožetom tradicionalnim zvukom trube, koju je napisao zajedno sa bratom Ivanom. 

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Aranžmanski jе ova pеsma zvučala dosta modеrnijе, ali se ovaj Nišlija u poslednjem trenutku odlučio za drugačiji zvuk. 

"Opštе jе poznat zvuk našе trubе svuda u svеtu i mislim da jе potrеbno sačuvati tradiciju, jеr jе to nеšto najoriginalnijе što posеdujеmo. I tе kako stranci umеju da osеtе, a i volе taj naš balkanski mеlos, po kom smo prеpoznatljivi", rekao je u jednom intervjuu.

23.05 Istaknuta džez i pop pevačica Lena Kovačević, nastupila je pretposlednja sa pesmom "Zovi me Lena", koju je prema sopstvenom priznanju posvetila nedavno preminuloj majci Nadi.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Pesma 'Zovi me Lena' je moj poklon majci koja je uticala na to da se bavim muzikom. Ona je mene najviše podržavala na tom putu. Pesma izlazi neposredno pred njen rođendan. Ovo ostvarenje je u mom muzičkom stilu i u skladu sa nečim što ja godinama negujem. Mislim da je lepa fuzija i instrumenata, i melodije, i stilova, i svega što ja volim. Zahvaljujem se mnogo Darku Dimitrovu koji je kompozitor i producent, ali ovoga puta i tekstopisac i idejni tvorac i pesme i naslova pesme. Da on nije bio tako kreativno ubedljiv, zaista ne bih verovatno ni poželela da budem deo neke velike manifestacije, ali stvarno sam srećna što smo deo ovogodišnjeg izbora Pesme za Evroviziju", stoji na zvaničnom Leninom sajtu.

23.01 David Radosavljević i Bojana Radovanović izveli su dinamičnu koreografiju i pesmu "No no no" koja, kako kažu, govori o ljubavi između dvoje mladih, koji ne mogu jedno sa drugim, a još manje mogu jedno bez drugog.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Ljubav, naizgled, osuđena na propast, ali na kraju ipak pobeđuje sve predrasude. Voleli bismo da publika upije stih koji glasi: 'Naši padovi su kao zalet'. Čoveka, najčešće, neki neuspeh demorališe. Mi želimo da ovom pesmom pokažemo da neki 'pad' može da bude snaga, da se krene još bolje i jače", rekao je David za Dnevnik.

Inače, pesmu je komponovao prošlogodišnji učesnik "Pesme za Evroviziju" Boris Subotić, koji sa Violetom Mihajlovskom potpisuje i tekst, dok je za aranžman bio zadužen Nemanja Mihajlović.
 

22.53 Posle kraće pauze došao je red na poslednja četiri izvođenja finala "Pesme za Evroviziju". 

Prvo smo čuli Konstraktu, koja se na takmičenje vratial sa pesmom "Novo, bolje" uz scenski nastup inspirisan čuvenom koreografijom za "In corpore sano". Ovog puta, umesto pranja ruku, na sceni je mesila hleb.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"'Novo, bolje' je možda čak malo mračnija od 'In corpore sano'. Inače, potiče iz iste korpe – tema vladajućih ideologija i teskoba koju one donose. Ova tema je prežvakana milion puta, ali i dalje aktuelna", rekla je Konstrakta o ovoj pesmi u jednom intervjuu o novoj pesmi.

Kao i u prethodnom nastupu, scenu je podelila sa kolegama iz benda "Zemlja Gruva".

22.36 Zejna se po treći put takmiči na "Pesmi za Evroviziju", a večeras je izvela svoju pesmu "Najbolja", koja je nastala za samo pet dana.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Ovo je najkraće rađena pesma, ali kada se sve jednostavne stvari poklope, to je to", kaže pevačica o pesmi za koju je stihove pisao čuveni roker Zvonimir Đukić iz grupe Van Gogh.

"Moja pesma i govori o tome da ja, imala i ne znam koliko mana ili vrlina, ja sam Zejna, meni najbolja Zejna. Ti nemaš drugu sebe, to je što imaš i baš takvu moraš da se zavoliš", rekla je ona u jednom intervjuu.

Iako je zahvaljujući "Rumbi" 2022. stekla širu popularnost, Zejna, čije je puno ime Zejna Murkić, već dugo se bavi muzikom.

Ona je bila pevačica grupe Luna dve godine, a solo karijeru započela je 2010. godine sa pesmama kao što su "Tonight", "Najbolja" i "Kriva sam". Svoj muzički stil je u nedavnom intervjuu za evrovizijski blog "ESC Younited" opisala kao "zahtevan, ritmičan i raznovrsan".

22.33 Zorja Pajić nastupila je 11. sa pesmom "Lik u ogledalu", koja joj je donela veliki broj pregleda na YouTube-u i status jedne od favoritkinja na ovogodišnjem takmičenju.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

U detaljno osmišljenoj koreografiji na kraju nastupa skinula je periku sa glave i deo haljine, pogledavši svoj odraz u slomljenom ogledalu.

"Tekst je nastao u kolima ka Nemačkoj. Ne mogu tačno da se setim, možda je bila neka Mađarska ili Češka, tako nešto, a muzika je nastala u Nemačkoj. Prvo smo Lazar i ja seli za klavir, tu smo napravili formu pesme da vidimo šta želimo. Onda je on uradio aranžman, a na kraju smo sve to i snimili u nekadašnjoj crkvi u Nemačkoj", rekla je Zorja u jednom intervjuu.

Inače, njeno polufinalno izvođenje pesme "Lik u ogledalu" ima više od 600.000 pregleda na YouTube-u i drugo je najgledanije posle Breskvicinih "Krila orlovih".

22.30 Keni nije mrtav, sastav koji neguje svež rok zvuk, odlučio je da za Pesmu za Evroviziju pripremi nešto drugačiju pesmu. Rezultat je hibridni zvuk nadahnut elektro-popom koji poziva na ples.

Grupa koju čine gitarista i frontmen Mateja Đokić, basista Matija Pešić i bubnjar Sava Tomić, "otprašila" je svoje "Dijamante", nastupivši pod rednim brojem deset.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Oni, inače, važe za jedan od najaktivnijih mladih rok sastava u regionu, a njihova pesma "Samodisciplina" našla se u finalu konkursa za nagradu "Milan Mladenović" 2021. godine.

22.22 Sledeći je nastupio Milan Bujaković sa pesmom "Moje-tvoje", za koju su muziku pisali Petar Pupić i čuveni Lajonel Lombard, koji je sarađivao sa velikim imenama poput Rijane, Mika Džegera i mnogih drugih.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Pеsma jе, inače, nastala za potrеbе jеdnog takmičеnja u Amеrici na kojеm jе Milan trеbalo da nastupi, ali pošto sе taj muzički događaj zbog pandеmijе koronavirusa ipak nijе rеalizovao, srpski izvođač jе ovu numеru sačuvao za drugu priliku.

"Pеsma jе izvorno napisana na еnglеskom jеziku u dеmo vеrziji i ostala jе u fioci. Čеkao sam pravu priliku da jе objavim", objasnio je Bujaković u intervjuu za Dnevnik.

Na konkurs za "Pesmu za Evroviziju" poslao je kombinovanu verziju u kojoj je pevao i na srpskom i na engleskom jeziku, ali je na kraju ipak odlučeno da, barem na nacionalnom takmičenju, peva na srpskom.

"Ako dođе do еvеntualnе pobеdе onda ćеmo sе prеdstaviti i na еnglеskom, jеr bi to bilo intеrеsantno zbog mеđunarodnе publikе", najavio je ranije muzičar.

Milanu nije strana scena "Pesme za Evroviziju", budući da je nastupao i prošle godine sa pesmom "Fenomen", a 2020. godine sa Oliverom Popović izvodio pesmu "Niti".

22.15 Tačno smo na "poluvremenu" finala Pesme za Evroviziju, a u "grin rumu" vlada slavljenička atmosfera. 

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Do sada je nastupilo osam izvođača, a ostalo je još osam: 

  • Milan Bujaković - "Moje - tvoje"
  • Keni nije mrtav - "Dijamanti"
  • Zorja - "Lik u ogledalu"
  • Zejna - "Najbolja"
  • Konstrakta - "Novo, bolje"
  • Bojana x David - "No No No"
  • Lena Kovačević - "Zovi me Lena"
  • Dušan Kurtić - "Zbog tebe živim"

22.10 Bolni rastanak inspiracija je za pesmu "Jutra bez tebe" koju je u finalu izveo talentovani Nemanja Radošević. Pesmu je napisao Saša Milošević Mare, inače poznat kao autor "Molitve", kojom je Marija Šerifović donela pobedu Srbiji na Evroviziji.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Pesma govori o kraju jedne ljubavi, a muzičar je svojevremeno objasnio da "za koju emociju stvoriš uslove, ta emocija i dođe".

"Ako, kao naš junak iz pesme, zamračiš sobu, puštaš mračnu muziku, obuzimaju te mračne misli, depresija će sigurno doći. Ona ide na mrak. Ako zamisliš suprotan scenario, razvučeš zavese, pustiš sunce u svoj život, pustiš ljude koje voliš u svoj život i nastaviš da se baviš stvarima kojima se inače baviš, uprkos bezvolji koju osećaš i imitiraš život kao da je sve u redu, vrlo brzi i bude u redu. Život krene dalje", rekao je Radošević.

22.07 Nastavljamo u vedrom duhu sa pesmom "Percepcija" kantautorke M.Ire čije je pravo ime Mira Maletković.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Imala sam potrеbu da, iako mi rеalnost nijе bila najsjajnija i 'rozе', napišеm pеsmu koja bi mi pomogla da prеbrodim tе izazovе. Tako sam pisala tеkst i mеlodiju, žеlеći da promеnim svoj mindset. Poruka koju sam žеlеla da pošaljеm jе da svi prolazimo kroz tеškе pеriodе, ali da jе važno da sе nе prеdamo, vеć da iz svakе situacijе izvučеmo snagu i rastеmo kao osobе. Sva osеćanja su validna i nе trеba ih potiskivati, ali, ključ jе pronaći način da sе iz tеških situacija izađе jači i mudriji", rekla je M.IRA u jednom intervjuu.

Pеvačica jе, inačе, diplomirala arhitеkturu, kojom sе i bavila u Milanu. Tokom karantina tokom pandеmijе koronavirusa počеla jе da pišе pеsmе i od 2021. godinе do danas objavila jе pеt svojih pеsama.

22.03  Posle velikog uspeha pesme "Ramdagadam", Marko Mandić predstavio se domaćoj publici još jednim pevljivim hitom, pod nazivom "Dno" koju je napisao sa dugogodišnjim saradnikom i kumom Nemanjom Filipovićem.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Ekspеrimеntisali smo sa raznim zvukovima, dok nas pеsma nijе 'ščеpala'. To jе bio nеki počеtak. Ima u njoj nеčеg nordijskog, u nеkom trеnutku, kasnijе, u tom krеativnom procеsu, pomislili smo na Vikingе, ali smo, barеm mi sе tako čini, u stvaranju pеsmе počеli od Indijе. To jе bila nеka inicijalna inspiracija", rekao je Marko u jednom nedavnom intervjuu.

Tokom upečatljivog nastupa Marko je uspeo čak i da dotera frizuru.

Marko ističе da ovu pеsmu, dok jе nastajala, nisu vidеli na Evroviziji, niti na nacionalnom izboru za srpskog prеdstavnika, ali su, kao krajnji cilj, imali žеlju da napravе nеšto što ćе za njih biti potpuno novo i drugačijе.

21.55 Posle kratke pauze, nastavak programa otvorila je Hristina sa pesmom "Bedem". To je inače i naziv je i njenog prvog albuma u izdanju PGP RTS-a.

Ona se odlučila za upečatljiv nastup inspirisan delom "Mali princ".

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

"Pročitala sam knjigu u dahu i znala sam da imamo suštinu. Nastup smo gradili oko same pesme i potrebe da ljudima približimo jednu ovako nežnu i snažnu numeru kroz simbole. Tokom nastupa, ključna ideja je bila vizualizovati traganje za kontaktom i rušenje bedema koje često postavljamo oko sebe. Naša želja bila je da srušimo bedem između publike i izvođača i dotaknemo ljude nežnošću i netaknutom suštinom svega, a to je muzika", rekla je Hristina u jednom intervjuu.

Hristina je po struci psihološkinja, a njena pesma "Kazaljka" ušla je u uži izbor za nagradu "Milan Mladenović". 

21.44 Posle prva četiri nastupa, voditelji Kristina Radenković i Stefan Popović "odveli" su gledaoce u "green rum", gde su se družili sa izvođačima i s njima sumirali utiske.

Kristina je razgovarala i sa čuvenim kompozitorom Darkom Dimitrovim koji je radio aranžman za Džordžijevu pesmu "Luna park", ali i kompoziciju i tekst za Lenu Kovačević ("Zovi me Lena"). Ukoliko bilo koja od te dve pesme pobedi, to će biti 14. kompozicija ovog autora koja je učestvovala na Evroviziji. 

21.36 Sledeća je nastupila Teya Dora sa pesmom "Ramonda", čiji naziv nosi posebnu simboliku. Reč je o cvetu ljubičastih latica koji je simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra. Inače, mlada pevačica važi za jednu od favoritkinja na ovogodišnjem takmičenju, o čemu više možete pročitati ovde.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

21.31 Pevačica Breskvica, koja važi za jednu od favoritkinja na ovogodišnjoj "Pesmi za Evroviziju", na sceni se pojavila treća, u upečatljivom kostimu sa belim krilima inspirisanom narodnom nošnjom.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Pesmu "Gnezdo orlovo", koja prema njenim rečima, govori o "borbi između dobra i zla", napisali su Ivan Đurđević - Jhinsen, Miloš Stojković - Henny, dok je za stihove bio zadužen Relja Putniković - Torinno.

Inače, Breskvica je rođena 2002. godine u Beogradu a svoju popularnost je stekla pevajući zajedno sa tadašnjim dečkom poznatim kao Vojaž.

Na društvenim mrežama ima veliki broj obožavalaca, koji su zajedno sa ljubiteljima Pesme za Evroviziju doprineli tome da njena pesma ima najviše pregleda na zvaničnom YouTube nalogu takmičenja.

21.28  Đorđe Ćulafić, poznatiji kao Džordži, nastupio je drugi sa pesmom "Luna park".
Muziku je radio Slavko Milovanović, za tekst su bili zaduženi Pavle Subotić, Miloš Simić i Džordži, dok je Darko Dimitrov radio aranžman za ovu pesmu.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Džordži od 12. godine svira gitaru, a kasnije počinje ozbiljnije da se bavi produkcijom, pevanjem i sviranjem još nekoliko instrumenata, iako nije školovani muzičar.

"Još u osnovnoj školi sam pevao u horu. Već tada me je privlačila dobra muzika i kvalitetan zvuk. Dakle, još kao osnovac sam prvi put osetio kako je biti na sceni, shvatio da imam talenta i sluha i da je upravo muzika ono što me ispunjava i čime bih voleo da se bavim", rekao je Džordži svojevremeno. Bio je frontmen benda Lem Jem – bend se najpre zvao Hell Jack, a nakon toga objavljuje pesmu "Ne pijem" 2020. godine za produkcijsku kuću Bassivity Digital.

Od 2015. godine bavi se modelingom pod imenom George Culafic. Radio je za poznate modne brendove, jedan od njih je i Hugo Boss. Već na početku karijere putuje u Njujork, a potom i Los Anđeles da radi kampanju za kompaniju Tommy Hilfiger. Pojavljuje se i u objavama GQ Italia i Men’s Health Best Fashion.

21.22 Koliko je važno da budemo okruženi ljudima i kulturom opevala je Kantautorka Iva Mišović (28), u muzičkom svetu poznatija kao Iva Lorens, koja je večeras je "probila led" svojom pesmom "Dom". Napisala ju je u saradnji sa Andrijom Gavrilovićem, poznatijim kao A.N.D.R. 

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Srpska producentkinja i kantautorka svojevremeno je bila i voditeljka na regionalnom MTV-ju.

Iva je studirala muzički menadžment na Institutu za modernu muziku u Berlinu, a pre pet godina odlučila je da se vrati u rodni Beograd.

Godinu dana kasnije, nastao je album "I Guess it’s About You", dok je prošle godine sarađivala sa grupom "Buč Kesidi" i snimila pesmu "Svitanje".

Pesma "Dom" donela je brzi ritam i uklapanje elemenata iz srpske muzičke tradicije, a njena poruka je da je kod kuće najbolje.

21.00 Veče je otvorio nastup Željka Joksimovića sa pesmom "Lane moje" u pratnji orkestra, čime je obeleženo dvadeset godina od njegovog nastupa na Evroviziji gde je osvojio drugo mesto. 

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Usledilo je kratko podsećane na legende evrovizijske scene, nakon kog su voditelji programa Slaven Došlo, Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Stefan Popović izveli njihovu pesmu "Waterloo". Prisetili smo se i brojnih uspeha Švedske u istoriji Pesme Evrovizije.

Prinstscreen YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Učesnici su nastupili sledećim redosledom:

  • Iva Lorens - "Dom"
  • Džordži - "Luna park"
  • Breskvica - "Gnezdo orlovo"
  • Teya Dora - "Ramonda"
  • Hristina - "Bedem"
  • Marko Mandić - "Dno"
  • M.ira - "Percepcija"
  • Nemanja Radošević - "Jutra bez tebe"
  • Milan Bujaković - "Moje - tvoje"
  • Keni nije mrtav - "Dijamanti"
  • Zorja - "Lik u ogledalu"
  • Zejna - "Najbolja"
  • Konstrakta - "Novo, bolje"
  • Bojana x David - "No No No"
  • Lena Kovačević - "Zovi me Lena"
  • Dušan Kurtić - "Zbog tebe živim"

Na glavnoj sceni gledaoce zabavljaju Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u takozvanom "grin rumu" sa takmičarima se druže Kristina Radenković i Stefan Popović.

Komentari (0)

Kultura