Aktuelno iz kulture

Ruke u testu, put kojim se ređe ide i uticaj Van Goga: Tri dame ostavile najsnažniji utisak u drugom polufinalu PZE

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2024

-

11:03

Ruke u testu, put kojim se ređe ide i uticaj Van Goga: Tri dame ostavile najsnažniji utisak u drugom polufinalu PZE
Ruke u testu, put kojim se ređe ide i uticaj Van Goga: Tri dame ostavile najsnažniji utisak u drugom polufinalu PZE - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

Drugo pulufinalno veče takmičenja "Pesma za Evroviziju", srpskog izbora pesme koja će nas predstavljati na Eurosongu u Malmeu, održano je u četvrtak uveče, a plasman u finale obezbedilo je još osam takmičara.

U finale su prošli Iva Lorens (Dom), Konstrakta (Novo, bolje), Dušan Kurtić (Zbog tebe živim), Zejna (Najbolja), Milan Bujaković (Moje-tvoje), Teya Dora (Ramonda), Nemanja Radošević (Jutra bez tebe) i Dordži (Luna park).

Da podstimo, prvo polufinalno veče održano je u utorak, a tada su plasman u fnale obezbedili Breskvica (Gnezdo orlovo), Marko Mandić (Dno), M.IRA (Percepcija), Bojana x David (No No No), Lena Kovačević (Zovi me Lena), Hristina (Bedem), Zorja (Lik u ogledalu) i Keni nije mrtav (Dijamanti).

Tokom druge polufinalne večeri ponovo je sve prštalo od glamura, bilo je sjajnih koreografija i spektakularnih scenografija, ali čini se da su najsnažniji urisak ostavile tri dame - Konstrakta. Teya Dora i Zejna.

Deža vi Konstrakta

Umetnica koja je napravila pravu pometnju pre dve godine, kada je njen refren "Biti zdrava" pevala cela Evropa, posle nastupa je izjavila da sada ima knjižicu, a ovog puta takmičila se s pesmom "Novo bolje". Koja  prema komentarima s društvenih mreža, malo previše podseća na "In corpore sano", posebno kada je reč o scenskom nastupu. Jer, sve je isto, samo ona sada ne pere ruke, već mesi hleb. Uprkos tome, snimak sa njenog nastupa u polufinalu na Jutjubu već ima skoro 120.000 pregleda, a oficijalni spot videlo je više od milion ljudi. 

Teya Dora na putu kojim se ređe ide

Teodora Pavlovska, koja je zahvaljujući tik-toku i  pesmi "Džanum" postala svetski fenomen pod umetničkim imenom Teya Dora, odabrala je "put kojim se ređe ide" i nastupila s vrlo zahtevnom pesmom "Ramonda". Kombinacija njenog zanimljivog vokala i teme koja je prirasla za srce svakome na ovim prostorima, uz jednostavan ali moćan scenski nastup. garantuje da će mlada pevačica biti ozbiljan "igrač" u finalu. Snimak njenog nastupa s polufinala već je pogledalo 125.000 ljudina Jutjubu, a zvančni spot ima više od milion pregleda.

Zejna kaže da je najbolja

Kad neko nastupi s pesmom u kojoj tvrdi da je najbolji, nema dileme da joj ne nedostaje sampouzdanje. Zejna s tim i ranije nije imala problema, a sada je bilo još manjerazloga za to, jer je deo autorskog tima bio i poznati Roker Zvonimir Đukić Đule, poznatiji kao Đule Van Gog. Da li će se ova kombinacija pokazati kao dobitna, znaće se posle finala koje je zakazano za 2. mart. Zejnin nastup iz polufinala do sada je na Jutjubu pogledalo više od 40.000 ljudi, a oficijalni spot više od 550.000.

Prema kladionicama, najveće šanse za pobedu ima Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo", a slede Teya Dora sa pesmom "Ramonda", Konstrakta ("Novo, bolje"), Zorja ("Lik u ogledalu") i Zejna ("Najbolja").

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura