Aktuelno iz kulture

Pesma za Evroviziju 2024: Završeno prvo polufinalno veče, u finale prošli Breskvica, Zorja i Lena Kovačević

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/02/2024

-

23:59

Pesma za Evroviziju 2024:  Završeno prvo polufinalno veče, u finale prošli Breskvica, Zorja i Lena Kovačević
Pesma za Evroviziju 2024: Završeno prvo polufinalno veče, u finale prošli Breskvica, Zorja i Lena Kovačević - Copyright Printskrin/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Prvo pulufinalno veče takmičenja "Pesma za Evroviziju" održano je večeras, a plasman u finale obezbedilo je osam takmičara.

U finale su prošli Breskvica (Gnezdo orlovo), Marko Mandić (Dno), M.IRA (Percepcija), Bojana x David (No No No), Lena Kovačević (Zovi me Lena), Hristina (Bedem), Zorja (Lik u ogledalu) i Keni nije mrtav (Dijamanti).

Drugo polufinalno veče na programu je u četvrtak, 29. februara, dok je finale zakazano za subotu 2. mart.

U subotu će glasovima publike i stranog žirija biti izabrana pesma koja će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u maju u švedskom gradu Malmeu.

Program su vodili glumac Slaven Došlo i lice RTS-a Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da će svoj deo prihod od sms glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci obolelih od malignih i retkih bolesti.

Od učesnika prvog polufinala na jutjub kanalu "Pesma za Evroviziju" najviše pregleda ima Breskvica i "Gnezdo orlovo"sa 4,8 miliona, dok je druga Zejna i "Najbolja" sa oko 493.000, a sledi Lena Kovačević i "Zovi me Lena" sa 463.000 pregleda.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura