Aktuelno iz kulture

Pesma za Evroviziju 2024: Poznati svi učesnici finala, Konstrakta u igri za Malme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2024

-

00:03

Pesma za Evroviziju 2024: Poznati svi učesnici finala, Konstrakta u igri za Malme
Pesma za Evroviziju 2024: Poznati svi učesnici finala, Konstrakta u igri za Malme - Copyright Printscreen/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Drugo pulufinalno veče takmičenja "Pesma za Evroviziju" održano je večeras, a plasman u finale obezbedilo je još osam takmičara.

U finale su prošli Iva Lorens (Dom), Konstrakta (Novo, bolje), Dušan Kurtić (Zbog tebe živim), Zejna (Najbolja), Milan Bujaković (Moje-tvoje), Teya Dora (Ramonda), Nemanja Radošević (Jutra bez tebe) i Dordži (Luna park).

Prvo polufinalno veče održano je u utorak, a tada su plasman u fnale obezbedili Breskvica (Gnezdo orlovo), Marko Mandić (Dno), M.IRA (Percepcija), Bojana x David (No No No), Lena Kovačević (Zovi me Lena), Hristina (Bedem), Zorja (Lik u ogledalu) i Keni nije mrtav (Dijamanti).

Veliko finale zakazano je za subotu, 2. mart, kada ćemo dobiti predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije" u maju u švedskom gradu Malmeu.

Printskrin/RTS1

 

Program su večeras vodili glumac Slaven Došlo i lice RTS-a Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

U emisiji je gostovao prošlogodišnji predstavnik Srbije na "Pesmi Evrovizije" održane u Liverpulu Luk Blek.

Radio-televizija Srbije saopštila je da će svoj deo prihoda od SMS poruka tokom sva tri dana festivala donirati Udruženju "Zvončica" za pomoć deci oboleloj od malignih i retkih bolesti.

"Zvončica" je udruženje roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti, osnovano 1992. godine pri službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" u Beogradu.

Udruženje pomaže oboleloj deci, njihovim porodicama i bolnici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura