Aktuelno iz kulture

Danica Radulović: Film "Ruski konzul" nikog ne osuđuje

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

11:02

Danica Radulović: Film "Ruski konzul" nikog ne osuđuje
Danica Radulović: Film "Ruski konzul" nikog ne osuđuje - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Danica Radulović igra u novom domaćem filmu "Ruski konzul" reditelja Miroslava Lekića, koji je nedavno premijerno prikazan na Festu.

Radulović u ekranizaciji knjige Vuka Draškovića igra lik razvedene žene u vreme kada je to nailazilo na osude okoline. 

Njena junakinja se u maloj sredini, bez zaštite muškarca, izborila da bude glavna sestra u bolnici i da zaštiti svoju egzistenciju, a onda dolazi obrazovani doktor iz Beograda, i počinje da joj se dopada.

Radulović je priznala da je snimanje bilo zahtevno, jer se uz film snimala i serija, ali je dodala da glumci obožavaju svoj posao i sve mogu izdržati. 

"U jednom trenutku pomislite: 'Neću fizički izdržati'. Posle dođete kući srećni. Ne spavate, motate po glavi šta ste uradili. Tako da je sve prošlo dobro i stvarno sam prijatno iznenađena rezultatima", navela je glumica.

Radulović je ocenila da je film "Ruski konzul" napravljen tako da "apsolutno nikog ne osuđuje, bavi se malim ljudima koji se bore za život". 

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

"Tu je mnogo emocija, fantastični su likovi, dobro napisani, dobro režirani, dobra fotografija, odlična ekipa glumaca. Privući će, naravno, i poslednja uloga Žarka Luševića (1960-2023), mada ja još uvek teško to izgovaram", priznala je Radulović.

Pošto je imala sreću da bude prijatelj sa Lauševićem, Radulović je dodala da je sa njim bilo "sve lepo deliti",  i bio je "veliki, umetnik", užasno senzitivan, koji se svojom ulogom bavio do perfekcije. 

Radulović je navela da je Laušević radeći film već znao da je bolestan, ali mu je bilo stalo da snimi "Ruskog konzula".

"Učinili smo sve da mu bude ugodno, a on još više da nas ne opterećuje", naglasila je Radulović.

Prema njenim rečima, Laušević je svakom glumcu koji je došao na snimanje iz Severne Makedonije ili sa Kosova i Metohije "prilazio da su pozna, da malo s njima popriča, da ih opusti".

"Bio je svestan da ipak to ime nekad glumcu može da unese nervozu. Par puta mi je pomogao za neka rešenja. Ali priđe onako usput, pa tiho kaže da se ne uvrediš. Kao da te on ne uči glumi, a svi smo počastovani da nam priđe", prisetila se glumica.

Radulović je ocenila da je Laušević "svetla tačka u našoj kinematografiji sa nekom čudnom karmom, čudnim životom".

"Srećna sam što se vratio iz Amerike svom poslu, što ga je publika opet zavolela i nije ga zaboravila, što su mu oni koji su mu zamerali oprostili. Imao je jedan zaokružen život i mislim da je sa ovog sveta otišao zadovoljan i srećan", ocenila je Radulović.

Komentari (0)

Kultura