Aktuelno iz kulture

Striktne mere: Za ulazak na Lovefest neophodan negativan test ili potvrda o vakcinaciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Tanjug

06/08/2021

-

13:50

Striktne mere: Za ulazak na Lovefest neophodan negativan test ili potvrda o vakcinaciji
Striktne mere: Za ulazak na Lovefest neophodan negativan test ili potvrda o vakcinaciji - Copyright Lovefest Promo

veličina teksta

Aa Aa

U Vrnjačkoj Banji sinoć je, uz poštovanje preventivnih mera, otvoren trodnevni festival Lovefest, a u prvoj večeri nastupili su između ostalih, Layzie, Anfisa Letyago, Anna, Džozef Kaprijati, kao i domaći izvođači Senidah, Vojko V, Who See...

Zbog pandemije, pravila ulaska na Lovefest, ista su kao i za Exit festival, koji je održan pre nekoliko nedelja, a o tome je za Euronews Srbija govorila Jovana Jevtić iz organizacije festivala.

Euronews TV

"Došao je veliki broj posetilaca iz čitavog sveta, mnogo ljudi iz Bugarske, ali čak i iz Brazila. Ove godine, pored ulaznice, posetioci moraju da imaju negativan PCR ili antigenski test ili potvrdu o vakcinaciji", ispričala je Jevtić i istakla da je od šest hiljada testiranih ljudi, samo osmoro bilo pozitivno. 

Večeras će na Fire bini biti Marko Milosavljević i Dejan Milićević, kao i Enriko Sanđulijano, Set Troksler i Loko Dajs, dok će publika Energy bine uživati u nastupima Lene Vilkins i Vladimira Ivkovića, Saše Mambo i mnogih drugih svetskih imena elektronske muzike.

Ministarka Tatjana Matić: Život ne može da stane

Festival je otvoren u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, koja je obišla punktove za brzo antigensko testiranje, koje je bilo obavezno za one koji nisu imali potvrdu o vakcinaciji ili preležanom kovidu 19 i tom prilikom čestitala organizatorima na dobroj organizaciji kada je u pitanju sprovođenje mera zaštite.

"Mislimo da je ova vrsta organizacije i protokola, kada govorimo o zaštiti od Kovida 19 ključna i da bi trebalo da se primenjuje prilikom organizacije svih manifestacija u Srbiji, a biće ih još mnogo tokom avgusta i septembra i verujemo da će i druge lokalne samouprave i organizatori ovakvih i sličnih manifestacija primenjivati ovaj uspešan recept", poručila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Lovefest

 

Na pitanje novinara agencije Tanjug o planovima za domaći turizam u narednom periodu, ukoliko dođe do novog talasa korona virusa, ministarka je rekla da je plan isključivo vakcinacija stanovništva i da drugi planovi neće uspeti.

"Kada govorimo o organizaciji ovakvih događaja, vi vidite takav je trend i u svetu. Dakle, život jednostavno ne može da stane. Mi imamo već 50 odsto vakcinisanih građana, to je značajan procenat, ali naravno da to nije dovoljno. Ali ovakav način organizacije događaja, ja mislim da upravo doprinosi razvoju svesti, pogotvu kod mladih ljudi, koji se najteže opredeljuju za vakcinaciju, da je vakcinacija neophodna i da je zapravo dobro i neophodno vakcinisati se kako bismo mogli uopšte da učestvujemo u ovakvim manifestacijama", rekla je ministarka.

Dodaje da ima smisla organizovati ovakve manifestacije, kao i da redovno prate brojeve kada su u pitanju novozaraženi.

"Videćemo kako će se razvijati dalje epidemiološka situacija i u skladu sa njom će se donositi i mere zaštite i preventive, ali ja još jednom napominjem i ovaj događaj i način na koji je on organizovan, govori o tome da je vakcinacija jedini izlaz iz ove situacije", navela je ministarka.

Komentari (0)

Kultura