Aktuelno iz kulture

Zoster predstavio novi album "Najgori": Naše pesme publika čeka, kao što pustinja čeka kišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/03/2024

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Mostarska grupa "Zoster" predstavila je nedavno svoj peti album "Najgori". Deset novih pesama, publika je čekala skoro deset godina, a poznati stihovi pevaju se od Zagreba, Sarajeva, do Beograda.

Nastala iz potrebe da nešto kaže, mostarska grupa Zoster vremenom je postala ona koju mnogi žele da čuju. 

"Mi smo odgojili svoju publiku u ovih 20 godina i oni čekaju te naše pesme kao što pustinja čeka kišu. A onda su ih i upili - pet singlova kao najava i onda još pet. Pa to nije tako mnogo za učenje", kaže za Euronews Srbija Mario Knezović, frontmen sastava.

Album je osmišljen kao samoposmatranje - svaka pesma ima svoju priču, koja bi bez problema mogla biti i scenario za film. Mario kaže da su neke i pisane kao filmski dijalozi. On je autor svih pesama, a istovremeno i glumac. Stihove je pisao stihijski, godinama, a pesme su sabrane da sačine jedinstvenu priču. Snimanje albuma poredi sa snimanjem filma, dok je nastup uživo nešto potpuno drugo.

Prinskrin/Youtube/Grupa Zoster Official

 

"Koncert je kao teatar, igraš predstavu i svaki put moraš da nađeš novi motiv, moraš da budeš prisutan. Ta energija koju dobijem od publike je nešto što nas motiviše. Na kraju krajeva i psotojimo zbog publike. Bavimo se ovim profesionalno isključivo zato što imamo publiku", kaže muzičar.

Gluma i muzika u njegovom slučaju idu ruku pod ruku. Za 44 godine života ostvario je više od 30 uloga, a interesantne glumačke scene karakterišu i spotove ove grupe.

"Kad me neko angažira kao glumca, onda me zove u neku svoju interpretaciju i viziju i ja imam jasne zadatke šta treba i zašto hoće baš mene. To mi je rasterećujuće, jer imam poverenje u reditelja. A u muzici sam ja i scenarista i glumac i plesač tako da jedno me odmara od drugog. Kad me umori muzika, odmori me gluma i obrnuto. Ja sam sretno dete, radim ono što volim", kaže Knezović.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine. Ime je dobila po virusu herpesa od kog je Mario svojevremeno bolovao. Nastali su, kažu, kao posledica pada imuniteta društva, cilj im je da snime deset albuma, što će reći da su na polovini puta.

Komentari (0)

Kultura