Aktuelno iz kulture

Branislav Nušić kao u "tehno klubu": Glumica Iva Milanović o novoj predstavi "Mister Dolar"

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2024

-

10:31

Branislav Nušić kao u "tehno klubu": Glumica Iva Milanović o novoj predstavi "Mister Dolar"
Branislav Nušić kao u "tehno klubu": Glumica Iva Milanović o novoj predstavi "Mister Dolar" - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Iva Milanović igra u novoj predstavi "Mister Dolar" po delu Branislava Nušića, u režiji Miloša Lolića na daskama Narodnog pozorišta u Beogradu. Ona tumači lik "oportunistkinje Nine" 

"U našoj režiji sama bira da donosi svoje odluke i partnere, ali ih bira na osnovu praktičnih stvari", rekla je glumica.

Milanović je ocenila da je "Mister Dolar" aktuelna predstava, jer u njoj pričaju o društvu koje je samodovoljno, i radnja se dešava u savremenom kontekst elitnog kluba, koji bi mogao biti i tehno klub u Berlinu.

"Mislim da nikad Nušić nije iščitavan na ovakav način, ali zato je to ingeniozni Lolić osmislio i naterao nas sve da se popnemo na frekvenciju koju je on hteo da stvori", navela je glumica.

Milanović je dodala da niko od glumaca "nije učestvovao u projektu u kome je tolika grupa ljuda na istoj frekvenciji i istom energetskom talasu".

Tanjug/Marko Đoković

 

"Mislim da je to najdragocenije u ovom procesu. Stvorili su se divni odnosi u kojima se svi jako zabavljamo", dodala je Milanović.

Prema njenim rečima, iako je predstava smeštena u okolnosti savremenog društva zadržan je Nušićev jezik u potpunosti.

Govoreći o reakcijama publike, Milanović je navela da je jedna njena kolegnica primetila: "Toliko delujete samodovoljno i uobraženo da me odbijate da vas gledam, a onda me nekim događajem uvučete". 

"To jeste društvo koje jeste samodovoljno, uobraženo i ne poziva nikog van svoje ekipe da uđe u prostor, ali ima događaja koji dozivaju publiku da voajeriše i učestvuje sa strane", primetila je glumica.

Tanjug/Marko Đoković

 

Naglasivši da su utisci su različiti i da je sve pitanje ukusa, Milanović je dodala da postoje gledaoci koji su "učitali poptuno sve" iz predstave, kao i oni kojima nije po ukusu.

"Zato je uzbudljivo. Svi se jako ložimo na to što radimo", zaključila je Milanović.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu