Aktuelno iz kulture

Hoće li se Kilijan Marfi vratiti ulozi iz "28 dana kasnije": Objavljena imena zvezda novog nastavka zombi franšize

Komentari

Autor: Guardian

25/04/2024

-

19:10

Hoće li se Kilijan Marfi vratiti ulozi iz "28 dana kasnije": Objavljena imena zvezda novog nastavka zombi franšize
Kilijan Marfi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džodi Komer, Aron Tejlor Džonson i Rejf Fajns igraće u novom filmu Denija Bojla "28 godina kasnije", nastavku čuvenog zombi ostvarenja "28 dana kasnije".

Novi film ponovo će ujediniti Bojla i scenaristu Aleksa Garlanda, koji u sarađivali oba prethodna dela franšize.

"28 godina kasnije" će biti deo nove trilogije, a budžet za svaki od njih iznosi oko 75 miliona dolara, daleko više od "skromnih" osam miliona koliko je koštao original iz 2002. Ranije ovog meseca Deadline je pisao da je Nia Dikosta u pregovorima da režira drugi deo, planiran da se snima neposredno nakon završetka snimanja prvog.

EPA/ANDY RAIN/AP/Lee Jin-man/Profimedia

 

Detalji o zapletu i dalje nisu poznati, a ne zna se ni da li će se u glavnu ulogu vratiti Kilijan Marfi, novopečeni oskarovac, koji poslednjih godina niže velike uspehe, kako na filmskom platnu, tako i na malim ekranima, mada je objavljeno da će bizi izvršni producent.

Marfi, koji je bio relativno nepoznat glumac u to vreme, tumačio je lik kurira, koji se budi iz kome u postapokaliptičnoj Britaniji, nakon što je nepoznati virus pretvorio većinu ljudi u krvožedne zveri.

Film je postao jedan od najznačajnijih predstavnika zombi-horor žanra i popularizovao drugačije predstavljanje zombija, kao izuzetno okretnih napadača.

Deni Bojl često je govorio o svojim planovima da snimi treći nastavak franšize, a čak je i Kilijan Marfi priznao da bi voleo da ga ponovo pozovu.

"Svaki put kada naletim na Denija ili Aleksa, uvek to pomenem. Taj film se baš ističe, što je neverovatno za ostvarenje staro 20 godina", rekao je glumac svojevremeno za NME. Međutim, još nema zvaničnih potvrda da ćemo ga gledati u novoj trilogiji.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu