Aktuelno iz kulture

Autorka najnovijeg filma Džonija Depa: "Svi u ekipi su ga se plašili, on živi u svom svetu"

Komentari

Autor: Independent

25/04/2024

-

22:03

Autorka najnovijeg filma Džonija Depa: "Svi u ekipi su ga se plašili, on živi u svom svetu"
AP/Vianney Le Caer - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Glumica i rediteljka Majven progovorila je o tome kako je bilo sarađivati sa Džonijem Depom u njenoj istorijskoj drami "Žana di Bari".

Govoreći za "The Independent" francuska umetnica, koja je Depu ponudila prvu veću ulogu, nakon što je postao "persona non grata" u Holivudu, priznala je da je "teško snimati s njim".

"Svi u ekipi su ga se plašili, jer ima drugačiji smisao za humor i nismo znali da li će stići na vreme i da li će moći da izgovori svoje replike", ispričala je Majven, podsetivši da Džoni u filmu govori francuski, koji mu nije maternji jezik.

"Čak i kad bi došao na set na vreme, ekipa ga se plašila", dodala je umetnica.

Ona je opisala kako su radili na njegovom akcentu i kako je bila primorana da iseče neke od njegovih replika, jer nije bilo vremena za probe.

"Pitala sam ga da izdvoji vreme za to, ali iz nekog razloga, on nije bio dostupan. Imao je učiteljicu, ali nije mogao s njom da radi pre početka. Tako da sam shvatila da njegov akcent nije savršen. Nekoliko puta sam odlučila da isečem njegove replike, ali to se često dešava i sa francuskim glumcima", prisetila sa Majven.

Majven i Dep nisu ostali u kontaktu 

Film "Žana Di Bari" premijerno je prikazan na Kanskom festivalu prošle godine i privukao veliku pažnju javnosti pošto je to prva velika Depova uloga nakon višegodišnjeg suđenja sa bivšom suprugom glumicom Amber Herd oko optužbi za zlostavljanje.

Printscreen YouTube/jadoredepp

 

Majven je igrala naslovnu ulogu, žene koja je potekla iz siromaštva i uzdigla se do najvišeg francuskog društva, dok je Dep Luj XV.

Taj francuski kralj je jedan od vladara koji su najduže vladali tom zemljom, i u početku bio toliko omiljen u narodu, da je imao nadimak "ljubimac". Međutim, život je okončao kao nepopularni kralj, optužen za rasipništvo, korupciju i razvrat.

Film se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima, a Majven je ispričala da nakon snimanja ona i Džoni nisu ostali u kontaktu.

"Nije bilo nikakvog normalnog kontakta od snimanja. Džoni je za mene ogroman genijalac, ali živi u drugom svetu. Ne mogu da komuniciram s njim", rekla je Majven.

Ona je takođe otkrila da su pre početka rada na filmu razvili blisko prijateljstvo. 

"Pre snimanja smo se dopisivali i razgovarali telefonom. Bilo je potpuno jednostavno i prirodno", rekla je rediteljka.

Dep je takođe hvalio Majven da je uradila "predivan posao na setu".

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu