Aktuelno iz kulture

Džoni Dep se kao Luj XV vraća na crveni tepih: "Žan di Bari" otvara Kanski filmski festival

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

06/04/2023

-

09:56

Džoni Dep se kao Luj XV vraća na crveni tepih: "Žan di Bari" otvara Kanski filmski festival
Džoni Dep se kao Luj XV vraća na crveni tepih: "Žan di Bari" otvara Kanski filmski festival - Copyright Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Novi film Džonija Depa "Žan di Bari" otvoriće ovogodišnji Filmski festival u Kanu, saopštili su organizatori.

U filmu pored Depa igra i Maiven Le Besko koja glumi Žan Beku, ženu koja je potekla iz siromaštva i uzdigla se do društvenih krugova oko kralja Luja XV, prenosi Rojters.

Dep igra kralja Luja, a film će premijerno biti prikazan na otvaranju Kanskog festivala 16. maja.

Kralj Luj XV (1710-1774) bio je jedan od vladara koji su najduže vladali Francuskom, u početku omiljen u narodu toliko da je dobio nadimak "ljubimac", da bi život okončao kao nepopularni kralj, optužen za rasipništvo, korupciju i razvrat.

Iza ovog projekta stoji francuska scenaristkinja, rediteljka i glumica Maiven. Sa krimi dramom "Polisse" (2011) uzela je Nagradu žirija u Kanu, a potom dobila 13 nominacija za nagradu "Cezar", a potom se i sa sledećim ostvarenjima "Moj kralj" (Mon roi) i "DNK" (ADN), nadmetala, takođe, na Kroazeti.

Glumac je dugo živeo u Francuskoj sa bivšom partnerkom Vanesom Paradi, s kojom ima ćerku Lili Rouz Dep, a trenutno živi u Velikoj Britaniji na mirnom imanju u Somersetu.

"Žan di Bari" Depov je prvi veliki projekat kojim se vraća na crveni tepih, posle dugogodišnje borbe da dokaže svoju nevinost za nasilje za koje ga je optuživala bivša žena Amber Herd. Sve do presude suda u Virdžiniji koji je osudio njegovu nekadašnju suprugu za klevetu, Dep je bio persona non grata u Holivudu, a tek povremeno se pojavljivao u nezavisnim ostvarenjima.

U međuvremenu se posvetio muzici i snimio album sa svojim dugogodišnjim prijateljem i muzičkim saradnikom Džefom Bekom, koji je iznenada preminuo u januaru ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura