Poznati

Amber Herd i dalje tvrdi da ju je Džoni Dep fizički zlostavljao: Do smrti ću stajati iza svake svoje reči

Komentari

Autor: NBC / Independent

14/06/2022

-

18:56

Amber Herd i dalje tvrdi da ju je Džoni Dep fizički zlostavljao: Do smrti ću stajati iza svake svoje reči
Amber Herd i dalje tvrdi da ju je Džoni Dep fizički zlostavljao: Do smrti ću stajati iza svake svoje reči - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Amber Herd ponovo je optužila bivšeg muža Džonija Depa za fizičko zlostavljanje i to u najnovijem intervjuu za američku mrežu NBC. 

Ona je izjavila da će "do smrti stajati iza svake reči" svog svedočenja na sudu, iako ju je porota proglasila krivom za klevetu, zbog njenih tvrdnji da je žrtva porodičnog nasilja.

Glumica je rekla da je Dep lagao kada je tvrdio da je nikada nije udario, kao i da presuda, prema kojoj bi trebalo da mu plati 10,35 miliona dolara odštete, "nije fer".

Herd je svog bivšeg muža nazvala "fantastičnim glumcem koji je svet ubedio da ima makaze umesto prstiju", aludirajući na njegovu ulogu Edvarda Makazorukog u filmu Tima Bartona.

"On je rekao da te nikada nije udario. Da li je to laž?", pitala je glumicu novinarka Savana Gatri, na šta je ona odgovorila: "Da, jeste. Do smrti ću stajati iza svake reči mog svedočenja".

Na pitanje o audio snimcma koji su tokom šestonedeljnog suđenja bili dokaz da je glumica fizički više puta napala Depa, ona je priznala da je bivala nasilna prema njemu, ali samo kada je on prethodno napadao nju. 

"Nikad nisam to inicirala, ja sam samo reagovala na nasilje. Kad živite u nasilju, to postane normalno, kao što sam i svedočila. Morate da se prilagodite", ispričala je Amber, dodavši da se "mnogo kaje" zbog "užasnih i ružnih" stvari koje je rekla i uradila Depu.

Tanjug/AP/Steve Helber

 

"Postupala sam samo iz ekstremnog emocionalnog, psihološkog i fizičkog stresa, koji sam osećala. Od toga se mnogo toga napravilo. Ti audio snimci procureli su tek nakon što su montirani. Ono što se čuje u tim klipovima nisu dokazi onoga što se dešavalo, nego dokazi pregovaranja, toga kako razgovarate sa svojim zlostavljačem", ispričala je Herd.

"Kao što sam svedočila i iza čega stojim, kad vam je život ugrožen, ne samo da ćete preuzeti krivicu za stvari za koje ne treba, nego u takvoj dinamici psihološkog, emocionalnog i fizičkog zlostavljanja nemate luksuz ni da kažete: 'Ovo je crno ili belo'", izjavila je Herd.

Ona je rekla i da "nije znala razliku između lošeg i dobrog" zbog stanja u kom je bila priznavši da se ponašala "užasno i neprepoznatljivo".

"Toliko se kajem. Slobodno sam i dobrovoljno govorila o onome što sam radila. Govorila sam užasnim jezikom. Uvek ću se osećati kao da sam bila deo ovoga, da sam bila druga polovina te veze, jer sam bila", izjavila je glumica.

Ona je svoju vezu opisala kao istovremeno "gadnu" i "lepu".

"Bila je vrlo toksična. Pravili smo mnogo grešaka, ali sam uvek govorila istinu", rekla je ona.

Svedoke koji su svedočili u Depovu korist nazvala je "plaćenicima" i "nasumično odabranim ljudima" optuživši ih da "podržavaju osobu od koje zavise".

U odlomku iz intervjua, koji će u celosti biti emitovan u petak, glumica kaže da "ne krivi" porotu što je presudila u Depovu korist.

"Ja to zapravo razumem. On je voljen lik i ljudi osećaju kao da ga znaju. On je fantastičan glumac", rekla je Herd o Depu.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Ona je takođe izjavila da pompa na društvenim mrežama oko njihovog suđenja "nije bila fer", jer je većina objava na TikToku i Tviteru bila na strani njenog bivšeg muža.

"Nije me briga šta ko misli o meni ili kakav sud želte da donesete o onome što se desilo u privatnosti moje kuće, u mom braku, iza zatvorenih vrata. Ne pretpostavljam da prosečna osoba treba da zna te stvari i zato to ne uzimam lično. Ali čak i ako neko ko je siguran da zaslužujem ovu mržnju i ogorčenost, čak i ako mislite da lažem, ne možete me pogledati u oči i reći mi da mislite da je to na društvenim mrežama bilo fer", izjavila je glumica.

Podsećamo, porota suda u Virdžiniji presudila je u Depovu korist u slučaju tužbe za klevetu, koju je pokrenuo protiv Herd zato što je 2018. u jednoj kolumni objavljenoj u Vašington postu insinuirala da je prema njoj bio nasilan tokom braka.

Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara - 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, ali je sudija kasnije smanjila kaznenu naknadu na 350.000 dolara.

Iako je Amber Herd bivšem mužu uzvratila kontratužbom po više tačaka, porota je odlučila u njenu korist samo po jednoj od njih. Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada.

Kakvi će biti Depovi sledeći potezi, ostaje da se vidi, budući da glumica najavljuje žalbu.

Komentari (0)

Magazin