Poznati

Sud u Virdžiniji odbio zahtev Amber Herd za novo suđenje

Komentari

Autor: Guardian

14/07/2022

-

14:30

Sud u Virdžiniji odbio zahtev Amber Herd za novo suđenje
Tanjug/AP/Evelyn Hockstein - Copyright Tanjug/AP/Evelyn Hockstein

veličina teksta

Aa Aa

Sudija u Virdžiniji odbio je zahtev glumice Amber Herd za novo suđenje u slučaju koji je izgubila protiv svog bivšeg supruga Džonija Depa.

Advokati glumice tražili su od sudije Peni Azkarate da poništi presudu kojom je Depu dodeljeno 10 miliona dolara odštete i 350.000 dolara kaznene naknade.

Dokument od 43 strane koji je predat sudu u Ferfaksu pozivao je na "istragu zbog neadekvatne usluge porote", naročito zbog jednog porotnika koji je prema njihovim tvrdnjama mlađi nego što se predstavljao.

Oni su pokušavali da dokažu da je umesto jednog od porotnika koji je pozvan na suđenje, sve vreme bio prisutan njegov sin, ali je sudija objavila da je porota "ispunila sve zakonske uslove suđenja", piše Guardian.

Podsećamo, porota suda u Virdžiniji presudila je u Depovu korist u slučaju tužbe za klevetu, koju je pokrenuo protiv Herd zato što je 2018. u jednoj kolumni objavljenoj u Vašington postu insinuirala da je prema njoj bio nasilan tokom braka.

Iako je Amber Herd bivšem mužu uzvratila kontratužbom po više tačaka, porota je odlučila u njenu korist samo po jednoj od njih. Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin