Poznati

Džoni Dep uplatio veliku donaciju humanitarnoj organizaciji kojoj Amber Herd "duguje" novac

Komentari

Autor: Independent

08/07/2022

-

11:31

Džoni Dep uplatio veliku donaciju humanitarnoj organizaciji kojoj Amber Herd "duguje" novac
Tanjug/AP/Steve Helber - Copyright Tanjug/AP/Steve Helber

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Džoni Dep preusmerio je sav novac koji je zaradio od prodaje svojih nezamenljivih tokena u dobrotvorne svrhe, između ostalog i u Dečju bolnicu u Los Anđelesu, koja je povezana sa Amber Herd.

U sredu je Depova platforma "Never Fear Truth NFT" objavila da je prikupila "gotovo 800.000 dolara" koje je razdelila na četiri dela. 

Novac će podeliti Fondacija za dečje bolnice u Pertu, Humanitarna organizacija za dečje bolnice "Great Ormond Street", The Footprint koalicija i Dečja bolnica u Los Anđelesu.

Tokom nedavnog sudskog postupka koji je Dep pokrenuo protiv bivše žene otkriveno je da Herd nije uplatila novac koji je dobila na ime nagodbe tokom brakorazvodne parnice sa glumcem iako se na to obavezala.

Ona je obećala da će sedam miliona dolara koje joj je bivši muž uplatio nakon razvoda podeliti Američkoj uniji građanskih sloboda i Dečjoj bolnici u Los Anđelesu, ali se ispostavilo da je uplatila manje od polovine iznosa i to ne sve iz svog džepa, piše Independent.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Od 1,3 miliona dolara koje je do sada uplaćeno u njeno ime, 100.000 dao je Džoni Dep, a 500.000 "Vanguard" organizacija koja se povezuje sa Ilonom Maskom. 

Kada je tokom suđenja glumica ispitivana od strane Depovih advokata o tome, izjavila je sledeće: "Kad kažete da ćete kupiti kuću, ne platite je odjednom. Plaćate vremenom", dodavši da se "posvetila" humanitarnom cilju.

Podsećamo, porota suda u Virdžiniji presudila je u Depovu korist u slučaju tužbe za klevetu, koju je pokrenuo protiv Herd zato što je 2018. u jednoj kolumni objavljenoj u Vašington postu insinuirala da je prema njoj bio nasilan tokom braka.

Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara - 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, ali je sudija kasnije smanjila kaznenu naknadu na 350.000 dolara.

Iako je Amber Herd bivšem mužu uzvratila kontratužbom po više tačaka, porota je odlučila u njenu korist samo po jednoj od njih. Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada.

Pravni tim glumice podneo je zahtev u početkom meseca da se presuda odbaci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin