Poznati

Advokati Amber Herd podneli zahtev za ukidanje presude donete u korist Džonija Depa

Komentari

Autor: Variety

04/07/2022

-

13:00

Advokati Amber Herd podneli zahtev za ukidanje presude donete u korist Džonija Depa
Advokati Amber Herd podneli zahtev za ukidanje presude donete u korist Džonija Depa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pravni tim Amber Herd podneo je zahtev u petak da se odbaci presuda u slučaju klevete koju je protiv glumice pokrenuo njen bivši muž Džoni Dep.

Dokument od 43 strane koji je predat sudu u Ferfaksu poziva i na "istragu zbog neadekvatne usluge porote", naročito zbog jednog porotnika koji je prema njihovim tvrdnjama mlađi nego što se predstavljao.

Tim Amber Herd takođe traži da se odbaci novčana kazna u iznosu od 10,35 miliona dolara, jer je "nekonzistentna i nepomirljiva" sa odlukom porote da su i ona i Dep klevetali jedno drugo.

"Gospodin Dep nije predstavio nikakve dokaze da Herd ne veruje da je bila zlostavljena. Stoga gospodin Dep ne ispunjava pravni zahtev postojanja zle namere i presuda treba da bude zanemarena", stoji u dokumentima, prenosi Variety.

Depov glavni advokat Ben Čou prokomentarisao je da je zahtev "očekivan, nešto duži, ali ne i sadržajniji".

Podsećamo, porota suda u Virdžiniji presudila je u Depovu korist u slučaju tužbe za klevetu, koju je pokrenuo protiv Herd zato što je 2018. u jednoj kolumni objavljenoj u Vašington postu insinuirala da je prema njoj bio nasilan tokom braka.

Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara - 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, ali je sudija kasnije smanjila kaznenu naknadu na 350.000 dolara.

Iako je Amber Herd bivšem mužu uzvratila kontratužbom po više tačaka, porota je odlučila u njenu korist samo po jednoj od njih. Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin