Reflektor

Džoni Dep: Za sad ne bih da se vratim u Holivud

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2023

-

11:28

Džoni Dep: Za sad ne bih da se vratim u Holivud
Džoni Dep - Copyright Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Džoni Dep (Johnny Depp) izjavio je u intervjuu Politici u Kanu da je ulogu kralja Luja XV u filmu "Žan DI Bari" (Jeanne du Barry) prihvatio kada ga je rediteljka Mejven (Maiwen) uverila da želi njega a ne nekog francuskog glumca.

"Uveravala me da me je videla u ovom liku, mimo svih jezičkih problema. Kad vas neko ko je tako precizan i entuzijastičan u načinu na koji objašnjava svoj film i šta želi da uradi sa njim uveri da veruje u njega, vaše sumnje nestaju", rekao je Dep srpskom dnevnom listu.

Govoreći o Mejven, koja u istorijskoj drami igra i naslovnu ulogu kraljeve ljubavnice, Dep je istakao da je "zadivljen mešavinom snage, hrabrosti i strasti" koje poseduje.

Prikazivanje "Žan DI Bari" je privuklo ovih dana veliku pažnju javnosti na Kanskom festivalu pošto je to prva velika Depova uloga nakon višegodišnjeg suđenja sa bivšom suprugom glumicom Amber Herd (Heard) oko optužbi za zlostavljanje.

"Ja sam na sceni. To nije povratak jer nisam nikad ni otišao. Moraš otići da bi se vratio. A ja nisam otišao, već sam bio u blizini. Telefon mi je, naravno, manje zvonio. Jer kad postanete neka vrsta novog Čarlsa Mensona to se i očekuje", rekao je glumac.

Za čitavo iskustvo oko postupka sa Herd Dep je naveo da je bila "jedna od najglupljih stvari koja se ikad desila".  

"Bilo je smešno. Bilo je besmisleno. Na kraju je, naravno, bilo bolno za mnoge ljude. To se desilo iz razloga jer je jedna osoba optužila drugu za nešto što se nije dogodilo", rekao je Dep.

Glumac je u međuvremenu izgubio ulogu u filmskom serijalu "Fantastične zveri" po romanima Dž. K. Roling (J.K. Rowling), a od njega su se, između ostalih, ogradili i tvorci druge franšize "Pirati sa Kariba".

Prema njegovim rečima, "kad se od vas zatraži da date ostavku na film za koji radite u nastavcima to znači totalni opoziv".

"Holivudu za sada ne bih želeo da se vratim", rekao je Dep.

Govoreći o iskustvu boravka na Kanu festivalu, Dep se prisetio da je bio na prestižnom francuskom filmskom festivalu  mnogo puta i da je to "uvek zanimljivo iskustvo učenja".

"Bio sam ovde sa (Emirom) Kusturicom, mojim bratom,  sa (rediteljem) Džimom Džarmušom i sa Miljanom Krekom Kljakovićem, koji je radio scenografiju za moj rediteljski debitantski film", prisetio se Dep.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura