Aktuelno iz kulture

Ivana Popović: Mjuzikl "Company" je priča o braku, vezama i razvodu

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2024

-

09:48

Ivana Popović: Mjuzikl "Company" je priča o braku, vezama i razvodu
Ivana Popović: Mjuzikl "Company" je priča o braku, vezama i razvodu - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Ivana Popović igra ulogu Dženi u mjuziklu "Company" Nebojše Bradića u "Madlenijanumu", koji govori o braku, vezama i razvodu.

"Par Dženi i David, koga igra Nenad Maričić, su na izgled vrlo skladni, a onda se otkriva da je brak pun kompromisa, zarad ljubavi, jedinstva. Na momente ostavlja, moj je utisak, malo gorak ukus", navela je glumica.

Prema njenim rečima, ipak je u braku neophodno da postoji neka vrsta kompromisa, odricanja i žrtve da bi trajao.

Popović je rekla da u "Company", reditelj i sam mjuzikl zahtevaju "glumu koja je jednostavna i laka, maltene dokumentarna", a da u songovima, neobičnim i teškim za izvođenje, ostane neka vrsta prirodnosti i uverljivosti.

Naglasivši kompleksnost dela kompozitora Stivena Sondhajma, koji je inspiraciju crpeo i u klasici, Popović je dodala da je ekipi bilo vrlo zahtevno da sve posloži da bude jednostavno.  Najzahtevniji trenuci su kada svi protagonisti pevaju istovremeno, a Popović je rekla da se dosta vežbalo, i da su prvo krenuli sa numerom koja otvara mjuzikl.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

"To je naša maestra Vesna Šouc videla kao nešto što može da bude najveća prepreka, a opet najveći utisak i zahtev pevački. I onda smo to krenuli na vreme da radimo. Svakog dana ponavljanje, bez izuzetka. Tu je ključ - vežba", navela je Popović.

Prema njenim rečima, u matičnom Pozorištu na Terazijama ima mnogo naslova koji se retko igraju, dok na Brodveju nastupaju u jednoj predstavi u blokovima dok traje i glumci su stalno u formi.

"Mi se šaltamo iz jednog u drugi, u treći lik i to tako iz večeri u veče. U određenim razmacima, koji nekad budu i po par meseci, naročito ako igrate u alternaciji, to je jako zahtevno", naglasila je glumica.

Popović je navela da glumci izvođenja rade "na neku ludost, hrabrost i pa malo i na talent". 

Upitana šta bi volela da igra u budućnosti, Popović je priznala da u pogledu mjuzikla nije nikada razmišljala o izazovima koje bi sama priželjkivala, jer su joj se uloge dešavale. 

"Meni bi sada izazov bio da sada malo promenim žanr. Što ne znači da bih se odrekla ovog žanra, nekako sam se saživela sa tim, ali sam konkretno sad malo željna i dramskog pozorišta, ne samo muzičkog", zaključila je Popović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura