Aktuelno iz kulture

Slaven Došlo: "Company" je kamerni mjuzikl sa jako dobrom glumačkom ekipom

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

09:47

Slaven Došlo: "Company" je kamerni mjuzikl sa jako dobrom glumačkom ekipom
Slaven Došlo: "Company" je kamerni mjuzikl sa jako dobrom glumačkom ekipom - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Slaven Došlo radi na novom mjuziklu "Company" u Operi i teatru "Madlenijanum", koji će se premijerno odigrati 15. marta na muziku i stihove Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta.

Originalna produkcija na Brodveju iz 1970. nominovana je za rekordnih 14 nagrada Toni, osvojivši šest. Bio je to jedan od prvih "knjiških" mjuzikla koji su se bavili savremenim zabavljanjem, brakom i razvodom, i značajan je primer "konceptualnog mjuzikla" bez linearnog zapleta. 

U seriji vinjeta, "Company" prati neženju Bobija (Slaven Došlo) u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan. 

"Sve to ide kroz scene koje prolazi sa svojim prijateljima, koji su svi u nekim vezama, imaju partnere i ostvareni su, dok on nije. I posmatrajući njih, pokušava da odluči da li je trenutak da se skrasi", naveo je glumac u intervjuu za Tanjug.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

U muzičkoj komedji "Company" Došlo ima scene u kojima je vrlo aktivan, ali i dosta toga posmatra u scenama konflikta sa prijateljima i njihovim porodičnim situacijama.

Prema njegovim rečima, biće najteže napraviti jasnu liniju oko toga šta se njegovom liku dešava bez da se mnogo toga verbalizuje. 

Došlo je rekao da je na probama zadovoljstvo raditi na songovima sa dirigentkinjom Vesnom Šouc.

"Sve je jako brzo i precizno, i do trenutka kad treba da izađeš na scenu kompletno si spreman. Muzika je jako specifična. Vrlo zabavna i jako komplikovana", dodao je Došlo.

Reditelj "Company" Nebojša Bradić je prethodno radio mjuzikl "Žene na ivici nevnog sloma" u Pozorištu na Terazijama i odatle je preuzeo dosta glumaca, istakao je Došlo.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Prema njegovim rečima, to su Ivana Popović, Jelena Jovičić, Petar Đurđević, Tatjana Dimitrijević, Tanja Petrović-Živković, Vanja Milačić, Nataša Marković, Branislava Podrumac i drugi.

"Jako dobra ekipa. Već se nekako svi osećamo kao kompanija, kao prijatelji, tako da je zadovoljstvo raditi", rekao je glumac.

Došlo je rekao da ove godine očekuje "Pored nas", treći deo filma "Pored mene" reditelja Stevana FIlipovića.

Komentari (0)

Kultura