Aktuelno iz kulture

Slaven Došlo u mjuziklu tumači lik kog je u filmu igrao Antonio Banderas: "Žene na ivici nervnog sloma" su nešto novo

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2023

-

13:02

Slaven Došlo u mjuziklu tumači lik kog je u filmu igrao Antonio Banderas: "Žene na ivici nervnog sloma" su nešto novo
Slaven Došlo u mjuziklu tumači lik kog je u filmu igrao Antonio Banderas: "Žene na ivici nervnog sloma" su nešto novo - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Slaven Došlo igra u novom mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma" reditelja Nebojše Bradića u Pozorištu na Terazijama, zasnovanom na istoimenom filmu španskog reditelja Pedra Almodovara iz 1988. godine. Došlo kaže da je dobio ulogu Karlosa koju je u filmu igrao Antonio Banderas i koji je u samom središtu te drame.

"Publika će dobiti nešto novo, s obzirom da je ovo mjuzikl. Songovi su sjajni, kao miks španske muzike i duha Madrida. Jeste malo prilagođen tekst, ovde ne postoje filmska sredstva, priča je malo sažetija i više oslonjena na komično", rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, lik Karlosa je nešto drugačije u odnosu na ono što je ranije igrao, uglavnom prinčeve zavodnike, a ovde je "neko ko se ne snalazi u tome", što mu nudi kao glumcu mnoštvo mogućnosti.

"Nemam mnogo songova, ali ima puno dramskih scena koje su mi beskrajno duhovite i strašno zanimljive", istakao je Došlo. 

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Nakon višegodišnjeg iskustva u mjuziklima, Došlo priznaje da tek sada počinje potpuno da razume zakonitosti žanra.

"Volim mjuzikl. Divno se osećam u Pozorištu na Terazijama. Sad smo već spojili ekipu gde se svi jako, dobro snalazimo, a i gosti u predstavi su sjajni", dodao je glumac.

Prema njegovim rečima, gluma u mjuziklu zahteva posebnu vrstu koncentracije i drugu vrstu scenskog prisustva, dok "aktivnost na sceni uvek mora biti pojačana, jer ćeš u nekom trenutku početi da pevaš".

"Nema preterane dramatizacije, nema se vremena da sada se prave nekakve velike dramske pauze. Sve mora da bude u ritmu, jako, precizno i tačno", naveo je Došlo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura