Aktuelno iz kulture

Glumac Nikola Šurbanović: Smatram da mi je upala sekira u med, jer mogu da radim ono što sam oduvek voleo

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2023

-

09:15

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nikola Šurbanović igra glavnu mušku ulogu u mjuziklu "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama. Za njega je to bio prvi susret sa jednom od najtežih formi teatra.

"Nisam znao da će tako nešto da me sačeka na profesionalnom putu. Mjuzikl je pri realizaciji vrlo tačna forma. Nije samo gluma, uključena je muzika koja sama po sebi odcrtava granice onog što se dešava. To mora biti u tačnim trajanjima", naveo je gumac.

Prema njegovim rečima, glumac kada igra daje sebi vremena, a u mjuziklu toga nema jer song traje određeno vreme.

"Trebalo mi je vremena da to razumem, da čujem orekestar i da se snađem u prostoru, ozvučenju. Bio sam preplašen od svega toga. Kasnije kad sam bolje upoznao - plivam", rekao je Šurbanović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Fizičku spremu Šurbanović je posedovao oduvek pošto mu je otac dizač tegova Slobodan Šurbanović, koji ga je "vaspitao da je fizička kultura sastavni deo života". 

"To mi je pomoglo da budem budniji, da moje telo bude spremnije za sve izazove. Ispostavilo se da je vaspitanje mojih roditelja pomoglo da bolje savladam prepreke", istakao je glumac.

Upitan zašto je mujzikl "Cigani lete u nebo" toliko popularan u Pozorištu na Terazijama, Šurbanović je rekao da poseduje aktuelnu, tragičnu ljubavnu priču, odnosno od razlici između ljubavi i opsesije.

U svojoj glumačkoj karijeri Šurbanović nastoji da se oproba da njegova paleta bude široka i da radi na svakom delu glumačkog arsenala, dok na pitanje o ulogama koje bi voleo da igra gleda sudbinski.

"Ne priželjkujem ih nego gledam šta je na mom putu, savladavam zadatke koji mi naiđu. Poenta je da čovek treba da živi sad i ovde i ispunjava zadatke, od projekta do projekta. Smatram da mi je upala sekira u med, jer mogu da se bavim onim čime sam oduvek voleo da se bavim", zaključio je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura