Aktuelno iz kulture

Slaven Došlo: Predstavu "Zatvaranje ljubavi" igraju glumci koji se dobro poznaju

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

10:13

Slaven Došlo: Predstavu "Zatvaranje ljubavi" igraju glumci koji se dobro poznaju
Slaven Došlo - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac glumac Slaven Došlo igra u pedstavi "Zatvaranje ljubavi" koja će biti premijerno odigrana 26. juna na Belefu. Francuski pisac Paskal Rambera napravio komad za dvoje glumaca i pošto se radi o raskidu dugogodinje veze, tradicija je da se "Zatvaranje ljubavi" postavlja sa dvoje ljudi koji se dobro poznaju. 

"Maja (Šuša) i ja smo se oduševili, kad smo prvi put čuli za tekst, i mislili smo: 'Što bismo voleli ovo da radimo'. Međutim, bili smo suviše 'mali' da bismo mogli sve to da donesemo na scenu. Ali sada se situacija promenila, pošto je prošlo deset godina", naveo je Došlo.

Prema njegovim rečima, predstava je zahtevna, pošto su u pitanju dva monologa od po 30 strana teksta i to je "neprestani govor, a pored toga cela situacija je uvek napeta i strašno intenzivna".

Tokom dosadašnje karijere, Došlo je gledao da u svakom trenutku daje maksimu od sebe za bilo koji format koji su mu ponudili i dodaje da se nije previše žalio.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Išao sam kroz sve stvari sa unapred idejom u sebi da je sve moguće i da ću to moći. Inicijalno imam poverenje u sebe da mogu da se snađem u različitim stvarima i prija mi ta vrsta raznovrsnosti", istakao je glumac za Tanjug Reflektor.

Došlo se prisetio da mu je prva pozorišna predstva ikada bila "Glavo luda" u Pozorištu na Terazijama.

"Nisam imao veliki zadatak, ali se sećam osećaja. Staneš na scenu i - kako sad sa ovim telom? Učio sam korake u Pozorištu na Terazijama", rekao je Došlo.

U radu na mjuziklima Došlo se oslanjao na ono što poseduje - sluh i osećaj za muziku.

Upitan šta bi voleo raditi u budućnosti, Došlo je istakao da bi bilo "zanimljivo pokretati sopstvene projekte i videti pozorište koje više komunicira sa publikom, malo je savremenije u izrazu i obraća se empatičlnom delu našeg bića".

Komentari (0)

Kultura