Aktuelno iz kulture

E-play predstavio novi spot za singl "Osmeh"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2024

-

17:11

E-play predstavio novi spot za singl "Osmeh"
E-play predstavio novi spot za singl "Osmeh" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Danas je na Dorćol Platzu održana promocija spota za pesmu "Osmeh" benda E-play. Uz prisustvo velikog broja kolega, prijatelja i novinara, bend je predstavio svoj novi muzički i vizuelni izraz i najavio šesti studijski album.

Pesma je snimljena u novosadskom studiju Road, a produkciju je radio Dejan Lalić. Ovaj spot, koji nosi potpis Vuka Protića, predstavlja sedmi zajednički projekat između grupe E-play i ovog talentovanog režisera. Spot je snimljen na nekoliko neobičnih lokacija, uključujući terasu kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomenički kompleks na Kadinjači.

U "Osmehu", E-play nas vodi kroz jednu ljubavnu priču koja je vizuelno upotpunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i početka pedesetih godina prošlog veka. Inspiracija za estetiku spota došla je iz vremena socijalističke Jugoslavije, što je dočarano kroz crvene košulje, crne kravate i ostale karakteristične elemente tog perioda.

Maja Cvetković, frontmenka benda, ističe: "Hteli smo da damo paralelu između vizuelne kulture socijalizma i današnjice. Nadam se da smo u tome uspeli. Neki od simbola tog vremena su predstavljeni u ovom vizualnom radu koji je napravio Vuk Protić, a koji prati jednu ljubavnu tematiku naše nove pesme. Sve je moralo da bude u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo zato bili inspirisani nekadašnjim autfitom grupe Kraftwerk. Radujem se što smo konačno uneli vedrije boje u našu uniformu. Mislim da smo sa ovom pesmom otišli još jedan korak dalje u našem muzičkom izrazu".

"Osmeh" će se naći na šestom po redu albumu grupe E-play. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura