Aktuelno iz kulture

Fondacija Miloš Biković predstavljena danas u pozorištu Madlenijanum

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2024

-

14:49

Fondacija Miloš Biković predstavljena danas u pozorištu Madlenijanum
Fondacija Miloš Biković predstavljena danas u pozorištu Madlenijanum - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Fondacija Miloš Biković predstavljena je danas pred kolegama, studentima, mentorima, prijateljima i novinarima na konferenciji "Mreža - forum znanja", u pozorištu Madlenijanum.

Osnivač fondacije, glumac i producent Miloš Biković rekao je da je plan da fondacija podrži mlade talente i da im "da vetar u leđa da rašire svoja krila" i tako ostvare svoje pune profesionalne potencijale.

"Želja je da na kraju studija, mladi dobiju prave informacije i mogućnost povezivanja sa stručnim ljudima koji dele iste vrednosti, znanja i radoznalosti", rekao je Biković i dodao da je ideja fondacije da stvori uspešne ljude koji će "sigurno promeniti svet na bolje". 

Fondacija ima pristup "interaktivne platforme" za razmenu znanja i kroz studijska putovanja, omogućene stipendije, posete naučnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu pružiće podršku ambicioznim prolaznicima.

"Ideja je da najbolji ljudi iz zemlje posete domaće i svetske univerzitete i institute iz svog polja delovanja i da se posle vrate u Srbiju i podele svoja znanja koja su stekli tamo", zaključio je Biković.

Tanjug Video

 

Predavači na konferenciji bili su ostvareni naučnici, umetnici i istaknuti pojedinci.

Konferenciji su prisustvovali i studenti sa Harvard univerziteta.

Konfetenciju su podržali brojni stručnjaci, pedagozi i profesionalci i trenutno je, kao deo pilot projekta, u toku mentorski proces sa 32 mladih ljudi.

Fondacija je osnovana pre nekoliko meseci i omogućiće mladima prvi korak u njihovim profesionalnim putanjama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura