Aktuelno iz kulture

Boba Latinović: Predstava "Tvoje i moje" je drugačija od svega što smo radili do sada

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2024

-

11:35

Boba Latinović: Predstava "Tvoje i moje" je drugačija od svega što smo radili do sada
Boba Latinović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Boba Latinović ima jednu od glavnih uloga u novoj predstavi "Tvoje i moje" pozorišta "Boško Buha", koja će se premijerno odigrati večeras na sceni teatra "Vuk".

Latinović kaže da je Boris Liješević "čarobni reditelj", sa kojim je prvi put imala priliku da sarađuje upravo na ovom njegovom autorskom projektu.

"Ovo je projekat potpuno drugačiji od svega što smo imali priliku da radimo. Ne postoje uloge podeljene striktno", rekla je Latinović.

Građa za novu predstavu su prva sećanja iz detinjstva glumaca koji igraju, ali i učestvuju u stvaranju ove predstave, a pored Latinović, to su Katarina Gojković, Aleksandra Simić, Borka Tomović, Bojana Ordinačev, Tijana Čurović, Jelena Trkulja, Teodora Ristovski, Lena Bogdanović, Miloš Vlalukin i Stefan Bundalo.

 
Tokom rada na ovoj predstavi, otvaraju se razna pitanja i razmišljanja na temu detinjstva, a Liješevič je okupio ekipu koja je bila zainteresovana da se upusti "u nov, zanimljiv i neobičan istraživački proces".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Krenuli smo kroz priču o našim prvim sećanjima iz detinjstva da sklapamo predstavu. U svakoj priči svako igra i sam sebe i još neke učesnike te njegove priče, a pri tome i mi glumci igramo jedni drugima u pričama", navela je Latinović.

Prema njenim rečima, niko od glumaca nema samo jednu već ima bezbroj uloga.

Latinović je rekla da veruje da će publici predstava biti zanimljiva, jer su glumci na probama jedni drugima bili publika.

"Ako publici bude upola zanimljivo kako je nama bilo na probama mi smo već više nego uspeli", navela je glumica.

Latinović je navela da će posle premijere "Moje i tvoje" nastaviti da živi tek od jeseni, a u pozorištu "Boško Buha" rediteljka Milica Kralj priprema vodvilj, dok su u planu i tri dečije predstave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

"Evrovizija slavi antisemitizam, okultizam i satanizam": Švajcarski konzervativci ne žele titulu domaćina takmičenja