Aktuelno iz kulture

Film Rodžera Votersa "Mi + Oni" premijerno na 14. Beldoksu

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2021

-

20:36

Film Rodžera Votersa "Mi + Oni" premijerno na 14. Beldoksu
Rodžer Voters - Copyright AP/Arthur Mola

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji film čuvenog muzičara Rodžera Votersa "Mi + Oni" iz 2019. godine biće premijerno prikazan 12. septembra u Domu omladine na 14. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks.

Umetnik Rodžer Voters je osnivač i kreativna snaga kultne britanske rok grupe Pink Floyd, a spomenuti film je režirao sa Šonom Evansom.

Muzičko-dokumentarno ostvarenje sadrži Votersove pesme sa legendarnih i neprolaznih albuma Pink Floyda, kao i njegovog poslednjeg solo albuma "Is This The Life We Really Want?“.

Zajedno sa svojim kolegama muzičarima i kreativnim saradnicima, Voters kroz film vodi publiku na duboko emotivno i provokativno putovanje.

Film punog naziva "Rodžer Voters: Mi + Oni" snimljen je u Amsterdamu 2017. godine tokom Votersove istoimene turneje..

Muzičar uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, koji je jasno predvideo još dok je stvarao album "Animals" benda Pink Floyd 1977. godine.

Četiri decenije kasnije, sva njegova predviđanja postala su snažna stvarnost - ratovi, otuđenje, pohlepa.

Votersovi koncerti uživo su pravi spektakli, predstavljaju vrhunski audio-vizuelno doživljaj kod gledaoca, jer su čuveni po svom višedimenzionalnom, čulnom iskustvu.

Nakon nekoliko meseci detaljnog planiranja, istraživanja i razvoja, poslednji nastupi su prevazišli sve što je ranije dostignuto.

Rok muzičar u svom filmu na sceni izvodi hit pesme sa mnogih Pink Floyd albuma: "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "The Wall" i "Animals".

Antologijski progresiv rok bend Pink Floyd osnovan je 1965. godine, a činili su ga Dejvid Gilmor, Nik Mejson, Sid Baret i naravno - Rodžer Voters.

Votersova sledeća turneja "This Is Not A Drill" najavljena je za leto 2022. u Severnoj Americi.

Ovaj svestrani umetnik gostovao je u Beogradskoj areni 1. septembra 2013. godine sa 3D spektaklom "Zid" (The Wall).

Drugi član sastava Nik Mejson gostovaće u Beogradu 1. juna 2022. na sceni Belexpo centra, nakon dva odlaganja usled pandemije, jer je imao zakazane koncerte 2020. i 2021. u Centru Sava.

Na 14. Beldoksu, koji će se održati od 9. do 16. septembra, biće prikazano više od 120 dugometražnih dokumentarnih filmova.

Komentari (0)

Kultura