Aktuelno iz kulture

Šon Pen zahteva da samo vakcinisani gledaju njegov novi film u bioskopima

Komentari

Autor: Dailymail

24/08/2021

-

12:35

Šon Pen zahteva da samo vakcinisani gledaju njegov novi film u bioskopima
Šon Pen - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Glumac i reditelj Šon Pen je povodom početka prikazivanja svog novog ostvarenja "Flag Day" (Dan zastave) u pojedinim američkim bioskopima gostovao u ponedeljak u emisiji "Late Night With Seth Meyers" na NBC i tom prilikom istakao da na projekcijama želi samo one posetioce koji su vakcinisani, prenosi Dailymail.

"Ako sam zainteresovan da gledam film, onda ne želim da se zadovoljim malom kutijom, već da ostvarenje, poput i "Flag Day", gledam na velikom platnu. Iako bih zaista voleo da što više ljudi pogleda moj film, u ovom momentu želim u biskopskim salama samo one vakcinisane, zbog sigurnosti svih", istakao je oskarovac, uz komentar da oni koji se protive vakcini, time ne dele njegove stavove, pa neće ni poželeti da gledaju njegov film.

Nedavno je Šon Pen producentima serije "Gaslit" dao ultimatum da se neće pojaviti na snimanju sve dok cela ekipa koja radi na toj serije ne bude vakcinisana.

Predstavnici glumca su potvrdili tačnost izjave, a potez objasnili rečima da Pen nije imao nameru da osramoti studio niti ima strah da bi on (on je svakako revakcinisan) ili neko od drugih glumačkih zvezda mogao biti izložen virusu, već da bi poslao jasnu poruku filmskoj industriji u Holivudu da se mora insistirati na strogom poštovanju pravila, i pre svega dostupnosti besplatne vakcine za sve.

"Ukoliko niste vakcinisani dovodite ne samo druge, već i sebe u opasnost", reči su legendarnog glumca.

Ostvarenje "Flag Day" premijerno je prikazano na 74. Kanskom festivalu i ovim filmom se Pen posle pet godina vratio režiji.

U pitanju je adaptacija knjige američke novinarke Dženifer Vogel, životna priča autorke o ocu, prevarantu koji uprkos tome što ide iz nevolje u nevolju pokušava da zadrži iluziju "američkog sna". Iako je na ivici propasti, svoju decu obožava, a naročito je prisan njegov odnos sa ćerkom. No, ćerkin svet se ruši kada shvata da joj je otac običan falsifikator...

Pen tumači glavnu ulogu, a u glumačkoj podeli su i njegov sin i ćerka iz braka sa glumicom Robin Rajt, Hoper i Dilan Pen.

Film "Flag Day" se pojavio u odabranim američkim bioskopima 20. avgusta, istog datuma kad je objavljen i saundtrak za to ostvarenje na kom je radio Edi Veder, čuveni muzičar i frontmen kultnog sastava "Peal Jam". 

Numeru koju je Veder pisao za film "My Father`s Daughter" otpevala je njegova ćerka, Olivija Veder, a na saundtraku se nalazi i obrada pesme R.E.M. iz 1992. "Drive".

Komentari (0)

Kultura