Aktuelno iz kulture

Branka Katić kao ruska carica u dugoočekivanom filmu: "The King’s Man: Početak" stiže 23. decembra u bioskope

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2021

-

14:36

Branka Katić kao ruska carica u dugoočekivanom filmu: "The King’s Man: Početak" stiže 23. decembra u bioskope
MCF MegaComFilm/Promo - Copyright MCF MegaComFilm/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Zvuci ruske "Kaljinke", uvrnut britanski humor, uzbudljive scene borbe, nenadmašne glumačke veličine Rejf Fajns, Ris Ifans i Danijel Brul ispunjavaju kadrove najnovijeg trejlera dugoočekivanog filma "The King’s Man: Početak", a u kom igra i jedna od omiljenih glumica sa ovih prostora Branka Katić.

Ovaj spektakl studija 20th Century planirano je da startuje 23. decembra i u bioskopima širom Srbije.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Grupa najvećih kriminalaca i tirana okuplja se kako bi isplanirala rat u cilju uništenja miliona ljudi. Jedan čovek moraće da se trka s vremenom kako bi ih zaustavio. Ali "The King’s Man: Početak" nije nastavak Kingsman franšize, već film publiku vraća u period prapočetka najtajnije kraljevske službe, u doba posle Prvog svetskog rata.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Raskošni kostimi, uglađena odela, britki britanski humor protkani pomenutom "Kaljinkom“ nagoveštavaju glavne strane sukoba. Mističnog zlikovca crnih očiju i raščupane kose Raspućina igra Ris Ifans, a na strani "loših momaka" su i Stenli Tuči i evropski glumac Danijel Brul.

Srpska glumica Branka Katić, ovog puta u nešto drugačijoj roli - igra istorijsku ličnost Aleksandru Fjodorovnu, suprugu poslednjeg ruskog cara Nikolaja II, dok rame uz rame sa njom kadrove deli Britanac sa srpskim pasošem Rejf Fajns u ulozi iskusnog i uglađenog tajnog agenta koji obučava mladog Konrada, a tu je i Džema Arterton u ulozi Poli, dame koja "nestašne" momke drži na okupu.

MCF MegaComFilm/Promo

 

Kako je ranije Branka Katić izavila, tako veliki film na kom je prethodno radila bio je "Državni neprijatelj" Majkla Mena sa Džonijem Depom.

"Rejfa Fajnsa sam upoznala na snimanju, ali nisam imala scene sa njim, već sa drugim glumcima koje naša publika možda manje poznaje. Pitao me je da li sam Srpkinja, a ja sam ga zadirkivala da je važniji odgovor da li je on Srbin, jer sam čula da je dobio naše državljanstvo. U šali sam mu rekla da ako se ikada oseća neshvaćenim od ostatka sveta, to je zato što je Srbin", rekla je Branka svojevremeno u intervjuu za časopis "Gloria".

Reditelj i scenarista filma Metju Von je u ovoj predpriči zadržao nivo humora i podsmeha prema istorijskim događajima koji su prilagođeni potrebama filma.

"Od detinjstva sam želeo da napravim veliki `kraljevski` film koji neće biti dosadan. Mislim da je svet spreman da vidi epsku avanturu", naglasio je reditelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura