Reflektor

Pala prva klapa novog filma Koste Đorđevića: Mlade glumačke nade uz Branku Katić u filmu "Žal"

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

11:54

Pala prva klapa novog filma Koste Đorđevića: Mlade glumačke nade uz Branku Katić u filmu "Žal"
Branka Katić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj i scenarista Kosta Ðorđević počeo je u sredu snimanje svog trećeg filma "Žal", a koje će trajati do kraja avgusta na lokacijama u Beogradu, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS).

Kako je navedeno, u novom filmu reditelja "S/Kidanja" (2013) i "Reži" (2019), tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući tako da zavede devojku u koju je zaljubljen, varajući sve oko sebe, a najviše majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, dok na kraju ne shvati da je jedino prevario sam sebe.

U "Žalu" će uloge tumačiti Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković i Boris Ilić.

"Moj stariji sin Lui (student filmske režije, prim. aut.) dolazi sad da volontira u filmu Koste Đorđevića "Žal" koji radimo u avgustu", najavila je nedavno u razgovoru sa novinarima Branka Katić, koju će publika imati priliku da vidi i u petoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca".

Kako je tada istakla jedna od omiljenih glumica sa ovih prostora, voli da radi stvari koje mogu da poprave naše društvo i koje mogu da ukažu na probleme koje imamo, baš kao i svako drugo društvo.

Podsetimo, Ðorđević je radio kao reditelj i na serijama "Urgentni centar", "Tajne vinove loze", "Senke nad Balkanom" i "Ubice mog oca", a njegov novi film nastaje u produkciji Kinematografske kuće iz Beograda, u koprodukciji sa Marinis media iz Hrvatske, kao i uz podršku FCS i programa Media kreativna Evropa.

"`Žal` je veoma zаnimljiv scenаrio reditelja/scenariste Koste Đorđevića koji nа аutentičаn nаčin otkrivа jedаn novi pogled nа generаciju аdolescenаtа, koji se tek spremаju dа zаkorаče u život. Mladi junаci su аutentični i veomа dobro pozicionirаni u vremenu oko njih. Ovisni su o društvenim mrežаmа, koje ponekаd znаju dа postаnu reаlnost  zа sebe uprkos stvаrnoj reаlnosti. U pitanju je strаsnа pričа o ljubаvimа, odnosno o tome kаko u osnovi svаke ljubаvne priče stoji potrebа zа kontrolom", navela je u obrazloženju odluke da podrži ovo ostavrenje stručna komisija na tadašnjem Konkursu FCS.

Komentari (0)

Kultura