Aktuelno iz kulture

Dejan Bućin o "Nečistoj krvi" i saradnji sa Orlandom Blumom: Ne postoji glumac savršenstvo, svi su od krvi i mesa

Komentari

Autor: 24sedam, Mona Cukić

30/08/2021

-

20:50

Dejan Bućin o "Nečistoj krvi" i saradnji sa Orlandom Blumom: Ne postoji glumac savršenstvo, svi su od krvi i mesa
Dejan Bućin - Copyright This and That Productions/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Glumca Dejana Bućina srpska publika ima priliku da upozna u filmu "Nečista krv – greh predaka" gde ima zapaženu ulogu vladike Mirona, što mu je nakon dugo godina uspešne karijere u Nemačkoj i prvo ostvarenje u našoj zemlji.

O izazovnoj ulozi vladike koji je u duševnom konfliktu između služenja Bogu i ljubavi prema devojci Tašani, kao i o svetskim projektima poput serije "Carneval Row" u kojoj je glumio rame uz rame sa Orlandom Blumom i Karom Delevinj, Bućin je govorio u intervjuu za 24sedam.

On je ispričao da je "Nečista krv" nastala u najtežim mogućim okolnostima pandemije, ali da se domaća produkcija i te kako može porediti sa evropskim tržištem.

"Naravno da se kod evropskih i svetskih produkcija radi o većim budžetima, te ima i više vremena da se preciznije i detaljnije radi, ali to ne znači naravno da je nužno kvalitetniji ishod. Umetnost se nekad najbolje stvara u okvirima,  što se upravo često dešava ovde. Godinama srpska kinematografija radi uprkos manjem budžetu i okvirima, ali eto cveta i dalje. Ne treba da postoji bilo kakvo ustručavanje kad se govori o našoj kinematografiji, baš naprotiv, treba da budemo ponosni", rekao je glumac.

On je deo novog ostvarenja legendarnog reditelja Terensa Malika o kom se trenutno vrlo malo zna, a za 24sedam otkrio je kako je sarađivati sa holivudskim zvezdama.

"Što se tiče Malikovog filma ogroman je projekat i jedva čekam da vidim koliki će moj udeo biti na kraju, pošto se sa njim nikad ništa ne zna do poslednjeg momenta. Više od toga, po ugovoru ne smem da otkrijem. Kada se radi o seriji kao što je 'Carlival Row' vrlo je interesantno biti pored takvih ličnosti jer su oni toliko uspešni i poznati. Deluju nekako nedodirljivo, ali kad se dođe do njih oni su veoma opušteni i prijatni, kako bi se to u Nemačkoj reklo 'I oni kuvaju vodom'. Kada dođe do kreativnog procesa i glumačkog rada i Orlando Blum ima iste probleme i sumnje kao i svi glumci. Kada sam radio pored njih, kao i uz Vensana Kasela u drugom projektu, zaista sam video da svi sedimo u istom čamcu, svi smo od krvi i mesa i imamo iste probleme sa kojima se suočavamo kada radimo na ulozi. To mi je veoma drago jer ne postoji genetski glumac koji je savršenstvo, možda Meril Strip, ali svi ostali radimo na sličan način i imamo iste tegobe, ali i na isti način obožavamo ovaj posao. I to se na njima vidi čim se upali ili ugasi kamera", rekao je glumac.

Ostatak njegovog intervjua u kom je Bućin pričao i o tome šta je naučio od Kare Delevinj i Orlanda Bluma, možete pročitati na 24sedam.

Komentari (0)

Kultura