Aktuelno iz kulture

Tom Morelo traži pomoć za mlade muzičarke iz Avganistana: Školu su im uništili talibani, a one se kriju

Komentari

Autor: CNN

01/09/2021

-

13:31

Tom Morelo traži pomoć za mlade muzičarke iz Avganistana: Školu su im uništili talibani, a one se kriju
Tom Morelo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gitarista benda "Rage Against the Machine" Tom Morelo uputio je apel u ime grupe mladih muzičarki iz Avganistana da budu izbavljene iz ove zemlje pošto su talibani zauzeli glavni grad Kabul.

"Pišem u ime nekih vrlo posebnih devojaka u Avganistanu koje su u velikoj opasnosti. 'Girl with a Guitar' prima siročad i druge devojke koje su pretrpele značajne traume i koristi muziku kao sredstvo za rehabilitaciju i sredstvo za rešavanje problema, prošlosti i nade. Imao sam čast da sarađujem sa ovom divnom decom. Od preuzimanja talibana njihova škola je uništena, a devojčice se kriju. One su u ekstremnom riziku jer je opšte poznato da su izvodile zapadnu muziku i da ih je obrazovao američki učitelj. Bilo šta što biste mogli da učinite da im spasite živote bilo bi veoma cenjeno", napisao je Morelo u otvorenom pismu, a prenosi CNN.

"Girl with a Guitar" pokrenuo je 2015. godine (preko svoje neprofitne organizacije Miraculous Love Kids) program - muzičku školu za devojčice u Avganistanu Morelov prijatelj Leni Kordola, bivši član benda "House of Lords".

Kroz ovaj program koji je vodio Kordola prošlo je na stotine đaka, koji su imali priliku da na daljinu sarađuju sa velikanima muzičke scene, kao što su Brajan Vilson, Nik Kejv i Blejk Šelton.

Prema pisanju američkog medija, Kordola se trenutno nalazi u Pakistanu i radi na tome da izvuče 12 devojčica sa njihovim porodicama iz Avganistana.

Komentari (0)

Kultura