Aktuelno iz kulture

Nada Šargin: Prijala mi je potpuno transformacija u "Keltima"

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2021

-

11:46

Nada Šargin: Prijala mi je potpuno transformacija u "Keltima"
Nada Šargin: Prijala mi je potpuno transformacija u "Keltima" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Nada Šargin igra lik Zage u filmu "Kelti" Milice Tomović i ne bi mogla baš u dve rečenice objasniti ulogu, ali očekuje da će gledaoce film zainteresovati pokretanjem različitih tema, među kojima su muško-ženski i uopšte ljubavni odnosi.

"Zaga je gej, ima buran ljubavni život. Ja to nisam, ali znam šta je ljubav. To je isto osećanje kod svih nas... Iako nema nikake veze sa mnom, ali prijao mi je lik jako. Zato što je potpuna transformacija, potpuno je različita od mene, pošto je vickasta što se ljubavnih stvari tiče", objasnila je Šargin u razgovoru za Tanjug.

"Kelti" su ovenčani nagradom "Srce Sarajeva" za najbolju režiju na nedavnom održanom Sarajevo Film Festivalu, što je, prema rečima Šargin, svima u ekipi "puno značilo".

U predstojećem ostvarenju "Trag divljači", reditelja i scenariste Nenada Pavlovića rađenom na osnovu romana njegovog oca Žike Pavlovića, Šargin igra lik Sonje.

Prema rečima glumice, posebna je emocija, posebno svetlo na tom filmu, koji će biti "drugačiji triler od svega što smo do sada videli, zbog epohe i teme".

"Sonja je iz porodice žestoke krvi. Svi su žestoki ljudi, ponekad i krvoločni. Ceo je život okružena muškarcima koji su opasne ličnosti i pokušava na svoj način da se otrgne svima i da bude svoja", otkrila je Šargin.

U vreme pandemije Šargin nije osetila da joj je karijera u Narodnom pozorištu stala, jer ističe da je čitavo vreme igrala "Belu kafu" koja ima "puno ritma, drame, ali i veselosti".

"Negde je ispalo da mi je to i najviše odgovaralo, da u vremenima kad je sve poljuljano igram ulogu gde je sve potpuno ljubavno, u divnim kostimima, veselo i sa takvom ulogom uživam na sceni", rekla je glumica.

Šargin će se pojaviti i u seriji "Vreme zla", čijih se 15 nastavaka sa "puno linija (radnje) i sudbina" očekuju na jesen, a glumca ističe da su "svi glumci sjajni, a fotografija, kostim, scenografija, muzika su dovedeni na ozbiljan nivo".

Komentari (0)

Kultura