Aktuelno iz kulture

Nova komedija Penelope Kruz i Antonija Banderasa premijerno prikazana u Veneciji: "Koristili smo neverovatne psovke"

Komentari

Autor: France24

08/09/2021

-

08:22

Nova komedija Penelope Kruz i Antonija Banderasa premijerno prikazana u Veneciji: "Koristili smo neverovatne psovke"
Antonio Banderas i Penelope Kruz - Copyright Tanjug/AP/Domenico Stinellis

veličina teksta

Aa Aa

Novi film Penelope Kruz i Antonija Banderasa "Competencia Oficial" premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji. 

"Bilo je vrlo oslobađajuće, vrlo zabavno", rekla je Kruz o snimanju tog ostvarenja na komičan način opisuje filmsku industriju, glumačku sujetu, sitna rivalstva i reditelje koji koriste nekonvencionalne metode da zauzdaju ego svojih glumaca.

Film koji režiraju Gaston Dupra i Mariano Kon, govori o rediteljki Loli Kuevas (Penelope Kruz) koju unajmljuje jedan milijarder da za njega snimi film prema knjizi koju nije ni pročitao, prenosi France24.

Pošto je od nje tražio da angažuje "najbolje glumce", ona poziva holivudskog srcelomca Feliksa Rivera (Banderas) i pozorišnog glumca Ivana Toresa (Oskar Martinez) koji imaju sasvim drugačiju viziju svog zadatka.

Tanjug/AP/Domenico Stinellis

 

"Umetnost je tema, podsmevanje situacijama koje na neki način idu uz samu umetnost", kaže Banderas o filmu i istakao da lik kog igra ni na koji način ne liči na njega.

On je ispričao da su u "Official Competition" koristili toliko psovki i uvreda, da su u jednom trenutku počeli da ih zapisuju.

"Mislim da su neke od njih potpuno neverovatne. Neke sam čuo na ulicama Malage i počeo da ih ubacujem. Bilo je malo improvizacije", prisetio se Banderas.

Njegova koleginica ističe da cilj filma nije bio da uvrede bilo koga iz industrije.

"Ovo je omaž našoj profesiji. Ni na koji način nije parodija, niti je cilj da se vređaju glumci", kaže Kruz. 

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura