Aktuelno iz kulture

Penelope Kruz: Kad me Almodovar pozove, najsrećnija sam na svetu. On je razlog zašto sam postala glumica

Komentari

Autor: Variety

02/09/2021

-

09:18

Penelope Kruz: Kad me Almodovar pozove, najsrećnija sam na svetu. On je razlog zašto sam postala glumica
Pedro Almodovar i Penelope Kruz - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Penelope kruz prvi put se zaljubila u reditelja Pedra Almodovara u 16. godini života, kada se ušunjala u bioskop da krišom pogleda njegov film "Veži me!" iz 1989. godine, iako je bila premlada za njegov sadržaj.

Od 1997. godine kada su snimali "Živo meso", zajedno su radili na sedam projekata i Penelopa važi za njegovu muzu.

Njihov poslednji film, "Madres Paralelas" premijerno je prikazan na otvaraju 78. Filmskog festivala u Veneciji i prema pisanju medija, filmska ekipa ispraćena je petominutnim ovacijama. Ranije tog dana, Kruz i Almodovar su se zajedno pojavili na konferenciji za štampu, govoreći o svojoj 24 godine dugoj saradnji.

Penelope je istakla da ne traži od Almodovara nove uloge, nego čeka da li će on da je vidi u nekoj od njih, kada završi scenario.

"Suviše ga poštujem da bih ga bombardovala zahtevima. Osećam se kao najsrećnija devojka na svetu što imam priliku da s njim radim u tako mnogo različitih godina u sedam različitih projekata. Kad me on pozove, taj poziv me učini najsrećnijom. On je razlog zašto sam postala glumica", rekla je Kruz.

Španski reditelj je priznao da je Penelope prva glumica koju uzima u obzir za neku veću ulogu, ukoliko je lik u njenim godinama, prenosi Varajeti.

"Divim joj se mnogo kao glumici, ali ono što je najvažnije je da se mi dobro razumemo. Mi govorimo istim jezikom. Ja sam veoma zahtevan reditelj, a ona mi daje sve što od nje tražim", rekao je Almodovar.

Tanjug/AP/Joel C Ryan

 

Kruz je istakla da on provodi nekoliko meseci u kontaktu sa glumcima, pre nego što film uopšte počne da se snima, tako da zajedno mogu da izgrade likove.

"Nekad mi kaže da suviše patim kad počnemo da snimamo. Postoje neke stvari, kada svoj posao doživljavate ozbiljno, koje počnete da otkrivate o sebi", rekla je glumica.

Ona se prisetila da je prilikom čitanja scenarija za "Madres Paralelas" u kom igra ženu ophrvanu dužnostima majke, pomislila kako je "Pedro ponovo napisao čudesno delo".

"To je vrlo težak lik, mislim da je jedan od najtežih koje sam interpretirala. Ali nikad nisam imala osećaj da sam usamljena", rekla je Kruz.

Poster za taj film izazvao je kontroverze na društvenim mrežama, jer je zbog ilustracije bradavice u laktaciji, bio privremeno blokiran na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javier Jaén (@javier_jaen)

Almodovar je sada izjavio da nema nameru da reaguje na kritike desničara i konzervativaca, koje smatra "vulgarnim" i "nižerazrednim".

"Od desnice i krajnje desnice u Španiji ne očekujem ništa. Oni na sve reaguju delirično. Tako da pretpostavljam d aće biti reakcija na ovo, ali je želim da razmišljam o tome. Ne zato što ne želim da budem deo bitke. To je bitka koja se jednostavno neće odigrati, jer smo osuđeni da se međusobno ne razumemo", rekao je reditelj.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura