Aktuelno iz kulture

Serija "Mućke" slavi 40. rođendan: U to ime, Kasandra nazdravlja pivom u "Raginoj glavi"

Komentari

Autor: My London

07/09/2021

-

12:29

Serija "Mućke" slavi 40. rođendan: U to ime, Kasandra nazdravlja pivom u "Raginoj glavi"
Mućke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda serije "Mućke" Gvinet Strong, koja je igrala Rodnijevu suprugu Kasandru, vratila se u legendarni pab "Ragina glava", kako bi obeležila 40 godina od emitovanja prve epizode kultne serije.

Ove nedelje u Londonu je otvoren pop-up pab po ugledu na onaj iz "Mućki" u kom se služi pivo po cenama iz osamdesetih, a na kriglu je svratio i Filip Poup koji je glumio Tonija Anđelina, kao i kelnerica "Nervozna Neris", odnosno Andre Bernard.

Pop-ap pab koji je u vlasništvu tv kanala Gold biće otvoren samo tri dana, a posetioci će moći da poruče i  neka od egzotičnih pića u kojima je uživao legendarni Delboj, piše Maj London.

"Ne mogu da verujem da je prošlo 40 godina od prvog prikazivanja serije. Ona ima odane obožavaoce, kojima će se pab sigurno svideti. Ovo je kao da smo se vratili kroz vreme u originalni pab", ocenila je Gvinet.

Serija "Mućke" nije odmah postala veliki hit, ali je s vremenom postala sve gledanija. Epizoda emitovana 1996. koja je trebalo da bude i poslednja, još drži rekord kao najgledanija epizoda nekog sitkoma na britanskim televizijama, a privukla je 24,3 miliona gledalaca.

Serija je dobila brojne nagrade, uključujući priznanje Bafta, britansku Nacionalnu televizijsku nagradu i nagradu Kraljevskog televizijskog društva. BBC anketa iz 2004. pokazala je da su "Mućke" najbolji britanski sitkom, a jedna druga anketa smestila je Delboja na četvrto mesto omiljenih tv likova. 

profimedia

 

Takođe, važi za jednu od omiljenih britanskih serija u Srbiji, a Džon Čalis, koji je u "Mućkama" igrao Bojsija, nedavno je podneo zahtev za počasno državljanstvo Srbije.

Jedva čekam da se vratim u Srbiju

"Otkrio sam da imamo puno toga zajedničkog, jednostavno se smejemo istim stvarima, to je bilo veliko otkriće. Neko je rekao: 'Gledanje Mućki je jedina stvar koja mi je stavljala osmeh na lice'. Razmišljao sam kako je bilo ratovati u Jugoslaviji, i nastaviti posle toga normalan život", rekao je Čalis (78) za TV Prva.

"Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo Srbije i time se osećam bliže narodu. Nadam se da ćemo se uskoro videti", poručio je čuveni Bojsi.

"Osećam se građaninom vaše zemlje. Ta povezanost preko komedije ukazuje na to da smo svi mi isti. Svi smo prošli iste stvari", rekao je Čalis i poručio da jedva čeka da se vrati.

"Nadam se da ćemo se uskoro videti", završio je čuveni Bojsi.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura