Aktuelno iz kulture

Naredni Indijana Džouns biće žena?

Komentari

Autor: Metro

14/09/2021

-

20:48

Naredni Indijana Džouns biće žena?
Fibi Voler-Bridž - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Glumica i scenaristkinja Fibi Voler-Bridž (36) viđena je kao naredni Indijana Džouns, prenose svetski mediji.

Britanski Metro podseća da vlasnica prestižne nagrade "Emi" već snima sa Harisonom Fordom (79) i da će se pojaviti nasuprot ovog holivudskog veterana u predstojećem petom delu čuvene franšize "Indijana Džouns".

Međutim, producenti su sve bliže konačnoj odluci da zvezda serije "Fleabag" preuzme glavnu ulogu i čuveni šešir i bič. Naime, prema izvorima britanskih medija, producenti su spremni da naprave veliki i hrabri zaokret, kako bi publika u nastavcima gledala žensku verziju čuvenog profesora arheologije.

"Fibi je pozvana da zameni Harisona Forda kao ženska verzija profesora arheologije u franšizi avanturističkih filmova. Svi na setu pričaju o tome", naveo je izvor britanskog lista.

Osim što je stvarala, pisala i glumila u seriji "Fleabag", Fibi je takođe prilagodila "Killing Eve" za TV i pojavila se u filmovima "Goodbye Christopher Robin" i "The Iron Lady". Fibi je bila angažovana i na predstojećem filmu o Džejms Bondu, jer su je pozvali da doradi scenario za dugoočekivani nastavak pod nazivom "No Time To Die" i to sa obrazloženjem da "doda novu energiju scenariju, ali i novi pogled likovima."

Snimanje petog nastavka iz kultne franšize počelo je u junu u Velikoj Britaniji, a pored Forda i Fibi, na velikom ekranu bi trebalo da se pojave i Mads Mikelsen i Antonio Banderas.

Zaplet za novi film, koji je nastavak ostvarenja "Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje" iz 2008, još nije otkriven, ali se već uveliko pisalo o tome da Fibi u njemu igra asistentkinju glavnog lika.

profimedia

Harison Ford igra čuvenog profesora arheologije od 1981.

Podsetimo i to da je krajem juna na setu Harison Ford povredio rame, zbog čega je gotovo tri meseca odsustvovao sa snimanja i nedavno se vratio poslu.

Film se snima u Londonu, Glazgovu i Severnom Jorkširu, a trebalo bi da bude premijerno prikazan sledeće godine.

Harison Ford je prvi put igrao Indijanu Džonsa 1981. godine u debitantskom filmu "Raiders of the lost Ark" (Otimači izgubljenog kovčega). Tri godine kasnije igrao je u "Indiana Jones and the Temlpe of Doom" (Indijana Džouns i ukleti hram), treći deo je objavljen 1989. - "Indiana Jones and the Last Crusade" (Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod), a poslednji do sada je nastao 2008. godine, pomenuti "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje).

Četvrti film je predstavio Šaju Lebefa kao Indijaninog sina i pomoćnika Muta Vilijamsa i odmah su počele glasine da će se franšiza fokusirati na njegov lik. Međutim, Lebefa nema u petom delu, a kreatori serijala su ranije izjavljivali kako nemaju nameru da zamene Forda u kultnoj ulozi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura