Reflektor

Džejms Bond prošao cenzuru u Kini: "Nije vreme za umiranje" prikazivaće se i na najvećem filmskom tržištu

Komentari

Autor: Variety

11/09/2021

-

21:47

Džejms Bond prošao cenzuru u Kini: "Nije vreme za umiranje" prikazivaće se i na najvećem filmskom tržištu
Džejms Bond - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi film o tajnom agentu 007 prošao je cenzuru u Kini i tako dobio ulaznicu da pristupi najvećem filmskom tržištu, potvrdili su zvanični lokalni mediji, a prenosi Variety.

Svetska premijera filma "Nije vreme za umiranje" (No Time To Die) zakazana je za 28. septembar, ali tačan datum prikazivanja u biskopima Kine za sada nije potvrđen. Međutim, ocenjuju upućeni, sama vest da će se novi Džejms Bond prikazivati u Kini može samo da ohrabri producente, s obzirom na to da će ostvarenju u ovo doba pandemije biti potrebna globalna distribucija kako bi se "opravdao" budžet koji iznosi oko 200 miliona funti.

Kako su mediji ranije izveštavali, budžet filma "Nije vreme za umiranje" iznosi zapravo 250 miliona dolara, ali je britanska vlada odobrila poresku olakšicu za filmadžije i na taj način umanjila troškove za 50 miliona funti.

Poređenja radi, prethodni filmovi ove čuvene franšize sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi koštali su između 100 i 180 miliona funti, dok je budžet prvog filma snimljenog o Bondu koštao "svega" oko 860.000 funti.

Film u kome Krejg poslednji put glumi špijuna sa stilom, trebalo je da ima premijeru 2. aprila 2021. godine, ali je ona odložena, i ponovo zakazana za 8. oktobar 2021. godine. Međutim, zbog pandemije je datum prikazivanja iznova pomeren i pred fanovima bi trebalo konačno da se pojavi od 28. septembra (na repertoarima evropskih i bioskopa u Hong Kongu, kako se očekuje, između 29. septembra i 1. oktobra).

Iako se se pojavljivale spekulacije u medijima da bi premijerno prikazivanje filma moglo biti ponovo odloženo zbog naglog rasta broja zaraženih koronavirusom u nekim delovima sveta, dobro upućeni tvrde da se to neće desiti, jer su već uloženi milioni u marketing i produkcija će, u suprotnom, biti u ogromnom gubitku.

Kina je 2020. godine postala najveće filmsko tržište na svetu, jer je premašila 1,9 milijardi dolara, koliko su zaradili ukupno na blagajnama prikazana ostvarenja tokom te godine. U tekstu koji je objavio Varaity iznosi se i pretpostavka da bi piraterija mogla "značajno da umanji zaradu" ako se datumi prikazivanja očekivanih bioskopskih hitova, među kojima je i novi film o Bondu, budu odlagali na najvećem filmskog tržištu na svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura