Aktuelno iz kulture

Majkl Stajp: R. E. M. - nikad više na okupu i to smo odlučili pre 10 godina, kada smo se razišli

Komentari

Autor: NME

23/09/2021

-

10:25

Majkl Stajp: R. E. M. - nikad više na okupu i to smo odlučili pre 10 godina, kada smo se razišli
Majkl Stajp - Copyright AP/Andy Kropa

veličina teksta

Aa Aa

Majkl Stajp, nekadašnji frontmen sastava "R.E.M.", istog je stava kao i pre deset godina i nedavno je odlučno kazao kako ne postoji nikakva šansa da ponovo okupi taj kultni sastav.

"Nećemo se više nikada ponovo okupiti. To smo odlučili onog momenta kada smo se razišli i ponovni povratak ne bi imao smisla, uostalom većna bendova koja se okupi nakon izvesnog vremena od raspada to čini isključivo zbog novca. Zaista nam to nije potrebno. Srećan sam što imamo 32 godine zajedničkog rada i nasleđe koja je iza nas, ali koja je dostupna i novim generacijama", kazao je Stajp u razgovoru za radio stanicu WNYC, prenosi NME.

Ubrzo nakon ovog razgovora, na Instagramu je ponovljena objava od 21. septembra 2011, kada je R.E.M. okončao karijeru kao bend.

"Odlazimo sa velikim osećajem zahvalnosti, `zaokruženog kruga` i zaprepašćeni nad svim što smo postigli. Svima koji su ikada bili dirnuti našom muzikom, zahvaljujemo se na slušanju", navodi se u poruci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R.E.M. (@rem)

Za više od trideset godina stvaranja, Stajp je sa pomenutim bendom snimio 15 studijskih albuma, objavivši poslednji album "Collapse Into Now" marta 2011. Bend se ponovo okupio 2016, ali na privatnoj rođendanskoj zabavi svog nekadašnjeg benda Bertisa Douvnsa u Francuskoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura