Aktuelno iz kulture

Dirljiv oproštaj kolega i prijatelja od Nenada Nenadovića: Naš Neša, osmehom je unosio radost gde god da se pojavio

Komentari

Autor: 24sedam, Euronews Srbija

23/09/2021

-

11:34

Dirljiv oproštaj kolega i prijatelja od Nenada Nenadovića: Naš Neša, osmehom je unosio radost gde god da se pojavio
Nenad Nenadović - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nenad Nenadović preminuo je sinoć, 22. septembra, od posledica koronavirusa u 57. godini.

"Sa Nešom je bilo lako raditi. Uvek vedar i nasmejan, nikad nije unosio težinu u proces, a uvek je dolazio do glumačkih kreacija koja su osvajala srca publike. Bio je pouzdan kolega, neko na koga smo uvek mogli da se oslonimo, i sa kojim smo uvek sa radošću stvarali, ali i delili priče iz naših i njegovog života", navode iz Pozorišta "Boško Buha", čiji je Nenadović bio član od 1987.

Kad jednom poverujemo da Neša više nije sa nama...

Kako su Nenadove kolege iz ovog teatra istakle, osim njegove Snežane, Jane i Mine, njegove porodice iz Pozorišta "Boško Buha", za Nenadom će tugovati i mnoga beogradska deca, njegovi đaci iz škole glume koje je uveo u magični svet pozorišta, i kojima je bio veliki prijatelj i oslonac.

"Kada jednom poverujemo da Neša više nije sa nama, sećaćemo ga se često i rado, sa ljubavlju i radošću što smo se sreli u ovom životu", dodali su iz "Buhe", teatra u kom je Nenad poslednju ulogu ostvario u predstavi "Mačor u čizmama" Igora Bojovića i u režiji Juga Radivojevića.

Ostvario je Nenadović na desetine televizijskih i filmskih rola, a njegov osmeh je decenijama uveseljavao pozorišnu publiku, pogotovu onu najmlađu. U poslednje vreme, kako je Nenadović i sam govorio, na ulicama Srbije, ali i u inostranstvu nije mogao da prođe neprimetno zbog uloge Brunera iz popularne serije "Igra sudbine".

"Došlo je do toga da me svako pita šta se desilo sa Adom Kanački. Čak i kada sam nedavno bio u Nemačkoj kod starije ćerke, i tamo su mi prilazili, slikali se i govorili: `Sad znamo gde si`. A ja kakav sam, dobroćudan po prirodi, idem ulicom i izvinjavam se ljudima za sve što je on uradio (smeh). Zaista, on je toliko različit od mene, zato mi je bio toliki izazov i jedva čekam drugu sezonu", kazao je Nenadović gostujući u emisiji na televiziji Prva, priznajući da nije očekivao da će serija biti toliko gledana.

Zračio je dobrotom

"Neopisivo je rečima koliko mi je teško što je otišao čovek kakav je bio naš Neša. Takvih nema više. Nikada neću zaboraviti njegov iskren osmeh koji je dolazio iz dobre duše. Bio je najbolji čovek kojeg znam. Retki su takvi ljudi koji samo ulaskom u prostoriju unesu radost svima. Zračio je dobrotom", kazala je za portal 24sedam.rs Milica Milša, koja je igrala sa Nenadovićem u "Igri sudbine".

Prema njenim rečima, Nenadović radovao kada je dobio ulogu Brunera, jer je bila potpuno drugačija od svih likova koje je do tada igrao.

"Bio je presrećan. Svi ćemo ga pamtiti po ulogama dobrica, kakav je on i bio, ali u ulozi Brunera je pokazao svu raskoš talenta koji je imao jer je bio drugačiji od svega. Bio je omiljen svuda, i na setu, i van njega. Družili smo se i privatno i gde god bi se pojavio taj osmeh bi obasjavao prostoriju", istakla je Milša.

Od Nenada Nenadovića se na društvenim mrežama dirljivim rečima opraštaju i mnoge druge njegove kolege.

"Zbogom, dragi naš Bruneru. Hvala ti za kvalitetno i lepo detinjstvo. Hvala ti što sam imao priliku da radim s tobom. Počivaj u miru", napisao je na Instagramu Ammar Mešić, takođe, kolega iz serije "Igra sudbine".

Glumica Dragana Mićalović oprostila se rečima: "Dragi naš Nešo, hvala na svemu. Neka Vam Gospod poradi mir!", dok je koleginica Iva Štrljić podsetila na to da je Neša bio uvek nasmejan i dobronameran, "predivan čovek i kolega".

"Počivaj u miru dragi Nešo", objavila je na društvenoj mreži i glumica Olja Lević.

Nadao se da će dočekati obnovu "Buhe"

Nenad, "dobri duh" Pozorišta "Boško Buha", nadao se da neće otići u penziju dok ne dočeka obnovu matične kuće.

"Imamo neke lepe naznake da će ući majstori i nadamo se konačnom povratku svojoj kući", kazao je glumac prilikom pomenutog gostovanja na Prvoj, dodajući je rad sa decom i za decu poseban.

"Divne, velike stvari i talenti kriju se u tim mladim ljudima, ali mi je žao što ne uspevamo još uvek da im obezbedimo dovoljno prostora. Bilo bi lepo kada bi televizije više dale prostora deci, na primer imam spremljenu celu emisiju koju bi deca vodila. Toliko toga ima kod mene smišljeno što čeka da se realizuje", poručio je tada Nenadović.

Komentari (0)

Kultura