Aktuelno iz kulture

Komesar nastupa Srbije u Veneciji - Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2021

-

17:25

Komesar nastupa Srbije u Veneciji - Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu
Marijana Kolarić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Za komesara predstojeće 59. Međunarodne izložbe umetnosti Bijenala u Veneciji imenovana je Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, dok će predsednik Stručnog saveta biti dr Jerko Denegri, istoričar umetnosti, likovni kritičar i teoretičar, i profesor u penziji Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Komesara i Stručni savet za pripremu nastupa Republike Srbije u Veneciji 2022. godine, imenovala je danas potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, članovi saveta su i: Ivan Grubanov, likovni umetnik, vanredni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, dr Jasmina Čubrilo, istoričar umetnosti, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Ana Ereš, istoričar umetnosti, naučni saradnik na Filozofskom fakultetu u Beogradu i dr Sarita Vujković, istoričar umetnosti, direktorka Muzeja savremene umjetnosti u Banja Luci i vanredni profesor Akademije umjetnosti u istom gradu.

Komesar i Stručni savet utvrdiće kriterijume učešća na javnom konkursu i potom predložiti projekat koji će predstavljati našu zemlju na jednoj od najznačajnijih međunarodnih manifestacija.

Zajedno sa Muzejom savremene umetnosti iz Beograda komesar i Stručni savet pratiće realizaciju izabranog projekta i nastupa na predstojećem Bijenalu u Veneciji, koje će biti održano od 23. aprila do 27. novembra 2022.

Kako se naodi, izbor projekta vrši se na osnovu javnog konkursa za predlaganje projekata koji odgovaraju najavljenoj temi 59. Međunarodne izložbe umetnosti Bijenala u Veneciji, pod naslovom "Mleko snova" (The Milk of Dreams/Il latte dei sogni).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura