Aktuelno iz kulture

Danijel Krejg dobija zvezdu na čuvenom Bulevaru slavnih u Holivudu

Komentari

Autor: Variety

02/10/2021

-

13:23

Danijel Krejg dobija zvezdu na čuvenom Bulevaru slavnih u Holivudu
Danijel Krejg dobija zvezdu na čuvenom Bulevaru slavnih u Holivudu - Copyright Tanjug AP/Joel C Ryan, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uoči američke premijere 25. filma o agentu 007 - "Nije vreme za umiranje" (No Time to Die), Danijel Krejg će dobiti zvezdu na čuvenom Bulevaru slavnih u Holivudu, piše Variety.

Popularni glumac, koji se pomenutim ostvarenjem oprašta od uloge Džejmsa Bonda, četvrti je glumac koji je tumačio legendarnog tajnog agenta, a koji će imati svoju zvezdu u Los Anđelesu. Krejgova zvezda, 2.074. po redu, nalaziće se odmah pored zvezde koja nosi ime Rodžera Mura.

"Danijel Krejg je ikona britanske kulture, baš kao i Džejms Bond, lik kog je pet puta predstavio na velikom platnu u filmovima o agentu 007. Oduševljeni smo što ćemo postaviti njegovu zvezdu na Bulevaru slavnih pored zvezde drugog poznatog glumca, koji je, takođe, tumačio Džejmsa Bonda. Obožavaoci će sigurno biti oduševljeni kada vide njihove zvezde na holivudskom Bulevaru 7007", navodi se u zvaničnom saopštenju zaduženih za Bulevar slavnih.

Svečana ceremonija biće održana u sredu, 6. oktobra, a jedan od govornika biće glumac Remi Malik koji u "Nije vreme za umiranje" igra glavnog negativca Safina. Među prisutnima, kako se navodi, biće i producentkinja Barbara Brokcoli, koja upravlja jednom od najpopularnijih filmskih franšiza, zajedno sa koproducentom Majklom G. Vilsonom.

Filmovi o agentu Džejmsu Bondu spadaju među najunosnije filmske franšize u Holivudu. Film "Spektra" iz 2015. godine zaradio je 880 miliona dolara na blagajnama širom sveta, a "Skajfol" iz 2012. godine premašio je milijardu dolara. Novi, "Nije vreme za umiranje", samo tokom prva dana prikazivanja zaradio je 22 miliona dolara na blagajnama bioskopa u Britaniji, Irskoj, Nemačkoj i Danskoj.

Film će u SAD i Kanadi biti u bioskopima od 8. oktobra, dok će publika u Srbiji, kako je najavljeno, biti u prilici da Danijela Krejga po poslednji put vidi u ulozi Bonda od 7. oktobra.

Nedavno je objavljeno da se Danijel Krejg našao na vrhu liste najplaćenijih glumaca nakon što je za drugi i treći nastavak filma "Nož u leđa", inkasirao sto miliona dolara. Krejg se na proleće vraća na Brodvej, i to ulogom u Šekspirovom "Makbetu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura