Aktuelno iz kulture

Foto konkurs za sadašnje i bivše stanare "Studenjaka"

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

08:25

Foto konkurs za sadašnje i bivše stanare "Studenjaka"
Foto konkurs za sadašnje i bivše stanare "Studenjaka" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Dom kulture "Studentski grad" pozvao je sadašnje i bivše stanare "Studentskog grada" da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive" o životu studenata u čuvenom "Studenjaku".

"Nakon velikog uspeha projekta i izložbe `Portret Studenjaka` (2016), odlučili smo da u okviru međunarodnog projekta `Oni žive`, nastavimo sa daljim prikupljanjem fotografija o životu studenata u `Studentskom gradu` u kontekstu svakodnevnog života, kulturnih navika i slobodnog vremena studenata, međuljudskih odnosa i odnosa među polovima, kao i društvenog i političkog angažovanja studenata od kraja Drugog svetskog rata do danas", navode iz ovog doma kulture.

Osim fotografija, ovoga puta u "Studenjaku" započinju i snimanje audio intervjua usmene istorije sa zainteresovanim sadašnjim i bivšim stanovnicima.

"Javite nam se ukoliko u svojim albumima imate fotografije `Studentskog grada` i života u njemu, bez obzira na deceniju u kojoj su nastale. Fotografije nećemo zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje možete poslati putem mejla, tako da originali ostaju kod vas", dodaju iz ove ustanove. 

Fotografije će biti prikupljane u narednih sedam meseci, a krajnji rok za slanje i predaju fotografija je 1. septembar.

Više informacija može se dobiti putem mejla belgrade@theylive.eu ili pozivom na broj telefona 011/2691-442 i 064/466-7608.

Dom kulture "Studentski grad" otvoren je uoči Dana mladosti 1874. godine, u tada najvećem studentskom kampusu u regionu. 

Projekat "Oni žive" se realizuje u okviru programa za kulturu i medije Evropske Unije "Kreativna Evropa". Fotografije i audio intervjui biće arhivirani u okviru istoimene onlajn kolekcije "Oni žive" na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topothek i zvaničnom sajtu projekta Theylive i to paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Komentari (0)

Kultura