Aktuelno iz kulture

Tina Tarner prodala muzička prava za 50 miliona dolara

Komentari

Autor: BBC

07/10/2021

-

21:52

Tina Tarner prodala muzička prava za 50 miliona dolara
Tina Tarner prodala muzička prava za 50 miliona dolara - Copyright EPA/STEFFEN SCHMIDT

veličina teksta

Aa Aa

Muzička legenda Tina Tarner (81) prodala je prava na svoj muzički opus izdavačkoj kući BMG, prenosi BBC.

BMG je ugovorom obezbedio i prava na korišćenje njenog imena i brenda radi budućih ugovora o sponzorstvu i prodaji. Iako nije zvanično objavljeno, upućeni izvori navode da je kompanija sa Tarner dogovor platila 50 miliona dolara.

Legenda svetske muzičke scene, izjavila je da kao i svaki umetnik želi da zaštiti svoje nasleđe, te da veruje da je njena muzika sada u "sigurnim, profesionalnim i pozudanim rukama".

Kompanija je ovim ugovorom dobila prava nad mnogim hitovima koje je Tina Tarner izvodila tokom više od šest decenija duge karijere.

"Muzičko putovanje Tine Tarner inspirisalo je stotine miliona ljudi širom sveta i nastavlja da prisvaja novu publiku. Čast nam je što preuzimamo posao upravljanja njenim muzičkim i komercijalnim interesima. Ovo je odgovornost koju prihvatamo krajnje ozbiljno i mraljivo ćemo raditi, jer Tina je istinski i jednostavno - najbolja", kazao je čelnik kompanije BMG.

Tina Tarner osvojila je 12 Gremija i ovog meseca će ući u Rokenrol hol slavnih kao samostalna umetnica, nakon što je 1991. primljena u taj panteon sa svojim bivšim suprugom Ajkom s kojim je nastupala na početku karijere. Tokom solo karijere ostvarila je čak pet  platinumskih albuma.

Muzička zvezda je u penziji od 2009. godine, ali je interesovanje za njen rad ponovo porastao zahvaljujući dokumentarcu HBO iz ove godine, kao i mjuziklu na Vest Endu koji je zasnovan na njenom životu.

Podsetimo, Universal Music Group je platio prošle godine blizu 400 miliona dolara za muzički opus Boba Dilana, dok je Nil Jang zaradio oko 150 miliona dolara nakon što je prodao prava za polovinu svog muzičkog opusa londonskoj investicionoj kompaniji Hipgnosis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura