Aktuelno iz kulture

Dodeljene "Zlatne antene": Najbolja serija "Kosti", najgledanija "Tajne vinove loze"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Novosti

07/10/2021

-

23:15

Dodeljene "Zlatne antene": Najbolja serija "Kosti", najgledanija "Tajne vinove loze"
Kosti, Tajne vinove loze - Copyright Promo, Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Dodelom nagrada "Zlatna antena" završen je 11. Festival drama i serija (FEDIS), a najboljom TV serijom je proglašena serija "Kosti".

Ova serija je dobila još tri "Zlatne antene" - za najbolju fotografiju priznanje je pripalo Saši Petkoviću i Draganu Radetiću, za najbolju žensku epizodnu ulogu Nikolina Friganović je osvojila nagradu "Radmila Savićević" za ulogu Ljilje, dok je za najbolju mušku epizodnu ulogu nagrada pripala Dragnu Mićanoviću za ulogu Engleza.

"Zlatna antena" dodeljena je producentskim kućama Telekom/Metro produkcija za najgledaniju seriju u sezoni 2020/21, na osnovu zvaničnog merenja gledanosti kompanije Nilsen, i u pitanju je serija "Tajne vinove loze". Zoran Simjanović je posthumno dobio priznanje za najbolju muziku, upravo za "Tajne vinove loze".

Rediteljki Jeleni Stolici pripala je "Zlatna antena" za najbolju režiju i to za "Dvanaest reči", dok je "Zlatna arena" u kategoriji najbolji scenario dodeljena grupi autora za seriju "Mama i tata se igraju rata".

Priznanja je osvojila i TV serija "Porodica" - Vanja Kovačević nagrađena je za najbolju montažu, a Mirjana Karanović je dobitnik nagrade sa imenom "Milena Dravić" za ulogu Mirjane Marković.

Zlatna antena "Ljubiša Samardžić" prirpala je Nenadu Jezdiću za najbolje glavne muške uloge - Kašika i Baja u serijama "Vikendu sa ćaletom" i kao Baja u "Kamiondžijama d.o.o". Glumac Nedim Nezirović dobio je nagradu za ulogu Paše u seriji "Klan".

Najbolji glumački par su Milica Milša i Vladan Savić u seriji "Igra sudbine", najpopularnija serija iz regiona prikazana u Srbiji je serija "Novine", dok je za sveukupni doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji, "Zlatna antena" pripala Bogdanu Dikliću.

Diklić je, kako prenose Novosti, istakao da se raduje što je dobio prestižnu nagradu i da je sa sobom poveo sve ljude sa kojma je radio, od režisera do klapera.

"Oni su sa mnom, ali su mene poturili da primim ovo meni drago priznanje u ime svih njih i u svoje lično ime. Pozdravljam i sve koji su otišli negde drugde, koji više nisu sa nama na ovoj planeti. I njima sam zahvalan jer sam od njih dosta naučio. Da li je dovoljno, ne znam. Hvala svima koji misle da sam ovo zaslužio. Hvala i onima koji to ne misle, oni me stimulišu, pa ću ja da se popravim. Bože zdravlja. Hvala svima koji su mi omogućili da se u ovom trenutku duboko lično i pomalo skriveno osećam časno i pošteno", izjavio je legendarni glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura