Aktuelno iz kulture

Festival u Kanu čeka odluku, ali gosti iz Velike Britanije verovatno će prvo morati u karantin

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

13:01

Festival u Kanu čeka odluku, ali gosti iz Velike Britanije verovatno će prvo morati u karantin
Festival u Kanu čeka odluku, ali gosti iz Velike Britanije verovatno će prvo morati u karantin - Copyright EPA/ SEBASTIEN NOGIER

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumci i reditelji, koji tradicionalno čine najveći broj zvanica Filmskog festivala u Kanu, posle Amerikanaca i Francuza, najverovatnije će morati da provedu sedam dana u karantinu, ukoliko žele da se pojave na crvenom tepihu, jer je Francuska uvela ograničenja za goste iz te zemlje. 

Francuska je odlučila da pored obaveznog negativnog PCR testa na Kovid-19, uvede i sedmodnevnu izolaciju za posetioce iz Velike Britanije, zbog rasprostranjenosti opasne indijske varijante koronavirusa u toj zemlji.

Festival bi trebalo da bude održan od 6. do 17. jula, a organizatori računaju da će u međuvremenu broj vakcinisanih biti dovoljno veliki, da se jedan od najvećih evropskih filmskih događaja održi bez ograničenja i da će se do tada smiriti i situacija u Britaniji. 

Inače, bioskopima u Francuskoj trenutno je dozvoljeno da popunjavaju samo 35 odsto kapaciteta svojih sala, a očekuje se da će bez ograničenja publika moći da prisustvuje projekcijama tek od 30. juna.

"Francuska depeša" 

Iako još nije zvanično saopštena zvanična lista takmičara za "Zlatnu palmu",  poznato je da će svetsku premijeru imati deseti po redu film reditelja Vesa Andersona "The French Dispach", o istoimenom američkom listu, sa redakcijom u izmišljenom francuskom gradu.  

U filmu koji je opisan kao "Andersonovo ljubavno pismo novinarstvu", igra možda i najviše zvezda nego u svim dosadašnjim filmovima slavnog reditelja, među kojima su Benisio del Toro, Timoti Šalame, Edrijen Brodi, Tilda Svinton, Lia Sejdu, Fransis Mekdormand, Bil Mari, Vilijam Defo, Kristofer Volc, ali i mnogi drugi. 

Takođe, očekuje nas premijera mjuzikla "Annette" Leosa Karaksa i "Benedetta" Pola Verhovena.

Komentari (0)

Kultura