Aktuelno iz kulture

Vlada Srbije smenila Ivanu Vujić, kao v.d. upravnika Narodnog pozorišta imenovan Svetislav Goncić

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

15:35

Vlada Srbije smenila Ivanu Vujić, kao v.d. upravnika Narodnog pozorišta imenovan Svetislav Goncić
Svetislav Goncić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Narodnog pozorišta u Beogradu, Ivana Vujić Kominac, razrešena je danas te funkcije, a Vlada Srbije imenovala je za v.d. direktora glumca Svetislava Buleta Goncića.

Goncić je do sada bio direktor Ustanove kulture "Vuk Karadžić", a novembra 2020. imenovan za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu.

"Ministarstvo kulture i informisanja radi u interesu svih ustanova kulture u Srbiji, pa tako i u najboljem intersesu nacionalnog tetatra. Predamnom je velika odgovornost i trudiću se da zajedno sa svojim saradnicima obezbedim funkcionisanje te velike i značajne umetničke kuće", kazao je Goncić.

Razrešenje dosadašnje upravnice nacionalnog teatra (koja je na toj funkciji bila od novembra 2018), kako podseća Tanjug, epilog je višemesečnog nezadovoljstva dela zaposlenih u nacionalnom tetatru, gde su najava štrajka dela zaposlenih u tehničkim službama pozorišta i nedavna smena direktorke Opere Narodnog pozorišta Jasmine Trumbetaš Petrović "kumovali" ovakvom raspletu događaja. U međuvremenu Dragoljub Bajić je imenovan na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.

Pošto su se pre dve nedelje u medijima pojavile informacija da su pojedini sindikati od ministarke kulture i informisanja Maje Gojković zatražili smenu Ivane Vujić Kominac, rediteljka i upravnica pozorišta je tim povodom izjavila da ne razmišlja o tome "šta se priča", te da je sa predstavnicima sindikata otvoreno i konstruktivno razgovarala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura