Aktuelno iz kulture

Glavni junak serije "Squid Game": Ni u snovima nisam očekivao da će ovo postati tako popularno na Zapadu

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

16/10/2021

-

08:49

Glavni junak serije "Squid Game": Ni u snovima nisam očekivao da će ovo postati tako popularno na Zapadu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za manje od mesec dana serija "Squid Game" osvojila je celi svet. Od 27. septembra kada je premijerno prikazana, ova korejska drama postala je broj jedan u svim zemljama u kojima Netfliks beleži gledanost, a stekla je ukupno 111 miliona jedinstvenih gledalaca.

Za zvezdu te serije Lija Džon Džea, koji igra kockara Son Ki Huna, odnosno igrača 456 u toj seriji, takav uspeh je ogromno iznenađenje. 

"Nikad, ni u snovima nisam mogao da očekujem da će ovo postati tako popularno na Zapadu, u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Vrlo sam zahvalan na reakcijama. Želeo bih da dobijem priliku da više razgovaram s ljudima i dajem intervjue širom sveta, ali trenutno snimam sledeći projekat, tako da nemam vremena da se pojavljujem u medijima", rekao je glumac za Entertainment Weekly.

Imajte u vidu da je u razgovoru koji prenosimo, glumac govorio i o pojedinim detaljima iz serije, kao i samom raspletu, što bi moglo da vam pokvari ugođaj, ukoliko još niste gledali seriju.

Upitan zašto je prihvatio tu ulogu, Dže ističe da je istinski želeo da radi sa rediteljem Huan Don Hekom, ali i da ga je osvojio scenario.

"Primetio sam da je u scenariju svaki lik odlično izgrađen i oslikan, ne samo moja uloga, nego i ostali. Naravno, igre su zabavne i intrigantne, ali sam uhvatio sebe da se pitam šta će se desiti sa ovim likovima do kraja priče. Da li će preživeti? Ili, da li će ova osoba ostati pozitivac do kraja ili će se iskvariti na sredini? To su pitanja koja vam prirodno nadolaze", ispričao je glumac.

On svog Ki Huna vidi kao dobrog čoveka, koji upravo zbog svoje dobrote, ne može da zaradi mnogo novca.

"Za mene je bilo vrlo izazovno da prihvatim ovu ulogu. On je težak lik. Ako ste gledali seriju, znate da tamo morate da stavite život na crtu i pobedite po svaku cenu da biste preživeli, a takave situacije su iscrpljujuće. Ali Ki Hun ostaje vrlo optimističan i spreman je da bude od pomoći kome je to potrebno. Činjenica da mora da igra ovu opasnu igru i, prevari, povredi i izda druge, sateravši ih u smrt, sve te stvari koje nikad nije radio, za njega bi bile emocionalno izazovne ili barem ja tako očekujem. To je verovatno i razlog zašto nije prošao tako dobro u nekim igrama, jer je previše dobar", kaže glumac, dodajući da je to možda i najteža uloga koju je do sada igrao.

Prinskrin/Youtube/Netflix

 

Pošto je njegov lik na kraju preživeo, novinar Entertainment Weekly želeo je da sazna da li bi se Dže vratio ulozi, ukoliko "Squid Game" dobije i drugu sezonu.

"Naravno, jer sam već dobio toliko ljubavi i podrške od gledalaca. Ali u ovom trenutku ne znam ništa o tome kako će priča izgledati, ni kako će se likovi menjati, ni da li će biti nekih novih likova. Ništa trenutno ne znam. Takođe ne znam da li će Ki Hun ostati u glavnoj ulozi ili kao sporedna. Ali šta god da bude, naravno da ću reći: 'Da'", rekao je on.

Od svih scena u igrama koje je snimio, najteže su mu pale "Dalgona" i "Saće", jer je morao da "prikaže eksalaciju napetosti, bez preteranih pokreta". 

Međutim, emocionalno mu je najteže pala poslednja scena.

profimedia

 

"Ki Hun je povređen zbog svih tih igara i zna da mora priznati činjenicu da je druge prevario, kako bi preživeo. Zato je veoma razočaran u sebe i San Vua, svog bliskog prijatelja, jer ga je izdao. Ova dva lika se bore jedan protiv drugog za život ili smrt, iako su prijatelji od detinjstva, tako da je ta scena zaista potresna. Bilo je vrlo emocionalno teško. Drugo, sećam se da smo tu scenu borbe snimali zimi, pa je bilo vrlo hladno. U Koreji su zime ledeno hladne. Sećam se da smo tu scenu snimali četiri dana pod prskalicama, tako da je bilo i emocionalno i fizički teško", ispričao je Dže.

Dže je karijeru počeo kao model u Južnoj Koreji, ali je usput zavoleo glumu, a 1999. osvojio i glavnu nagradu "Plavi zmaj" za najbolju mušku ulogu u filmu "Grad izlazećeg sunca". Takođe je igrao u filmu "Prevara" 1998. i trileru "Kućna pomoćnica" iz 2010. 

Pre nekoliko godina otvorio je restoran italijanske kuhinje u Seulu, a zajedno sa kolegom glumcem Žun Vu Sunom, učestvuje u nekoliko poslovnih projekata. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura